AMADA EG 6013 AR élhajlító gép EuroBLECH kiállításon

A nagypontosságú szervoelektromos élhajlítók előnyei akkor jönnek leginkább elő, amikor egy hasonlóan hatékony automatizálási rendszerrel ellátott hajlító cella is társul hozzájuk. Az Amada EG-6013 AR is ezt az alapelvet követi. A rendszer tartalmaz egy teljesen elektromos élhajlítót, amely 1.300 mm-es hajlítási hosszal és 600 kN-os hajlítási erővel rendelkezik, egy nagy kapacitású automata szerszámcserélőt és egy robotkart, amely a szerszámgéppel párhuzamosan is el tud mozdulni. Ez a kombinált rendszer két nagy előnnyel rendelkezik, melyek a kimagasló pontosság és a hosszú, felügyelet nélküli, automatikus üzem.

Amada EG-6013 AR

Amada EG-6013 AR

A hattengelyes robotkar egy földre szerelt pályának köszönhetően az élhajlítóval párhuzamosan is tud mozogni, így a betöltés több pozícióból is történhet, ami nagy szabadságot enged az alapanyag geometriáját illetően. Ezzel analóg módon számos eltávolítási folyamat is megvalósítható. Az elkészült munkadarabokat gyűjtheti a robot egy megadott helyen, vagy akár dobozokba illetve egy szinkronizált futószalagra is helyezheti őket. A robot azonban sokkal többre is képes, mint a betöltést és az eltávolítás. Ezeken felül a robotkar végzi hajlító szerszámok és azok megfogóinak cseréjét, valamint a munkadarabok mozgatását is a teljes hajlítás során. Így olyan folyamatok is kialakíthatók, melynek egyes lépései manuális üzem mellett nem lennének megvalósíthatók.

Az Amada EG-6013 AR hátsó illesztékei tapintó érzékelőkkel is fel vannak szerelve. Ezek különleges képessége, hogy egyaránt képesek a munkadarabok X és Y irányú pozíciójának érzékelésére még a hajlítás megkezdése előtt, és ezek jelei alapján a gép korrekciós lépéseket tehet, ha az értékek kívül esnek a tűréshatáron. Ez a rendszer egy további lépcső az elérhető maximális pontosság biztosításában, ami jellemzően elengedhetetlen az ilyen típusú hajlító cellákban gyártott kis méretű, összetett geometriájú alkatrészek esetében.

forrás: Amada

[nggallery id=96]

További információ:

Az AMADA gépek magyarországi forgalmazója az EPL-Tech Kft.

Megosztás
[
    ]