AgieCharmilles FORM HMI – Új közös felhasználói felület

Az AC FORM HMI ötletét a Lotus F1 kormánya ihlette

A megfelelő gombok megnyomása a helyes mozgásokhoz
A Forma 1-ben a kormánykerék egy fontos központi kapcsolóvá fejlődött. A vezető számára minden adat a kormánykerék közepén, elérhető közelségben jelenik meg, melyek a pálya megtételéhez szükségesek. A Forma 1-es kormánykerekek egyértelmű és fontos funkcióval rendelkeznek. A Forma 1 pilóták azonban messze többre használják, mint az autó vezetése. A kormánykerék egy bonyolult elektronikai készülék, amivel a pilóta számos beállítást vezérelhet a versenyautóban. Ehhez a másodperc töredéke alatt a megfelelő gombot kell megnyomnia. A győzelem a pilóta kezében van.

Logikusabb, gyorsabb és biztosabb
A GF AgieCharmilles közös felhasználói felületének a kiinduló pontja ugyanaz az elv, mint a Forma 1-es kormánykeréké. Megfelel a felhasználó igényeinek az ergonómiai rendszerekre vonatkozóan, így hatékony és könnyű kezelést tesz lehetővé. A GF AgieCharmilles átdolgozta a felhasználói felület kialakítását, hogy az ismeretektől függetlenül, az összes felhasználó számára leegyszerűsítse a gépkezelést és könnyebbé tegye a hozzáférést a géphez.

A közös felhasználói felület új generációja
Az AC FORM megnevezés alatt először a különböző tömbös szikraforgácsoló gépekhez bevezetett felület lesz a standard az összes GF Agie-Charmilles szikraforgácsoló gépen. Ezzel szabványosított munkakörnyezet jön létre, és azon felhasználók számára lesz könnyebb a gépkezelés, akik különböző GF AgieCharmilles szikraforgácsoló berendezéseket használnak. A közös ergonomikus felhasználói felület egyértelmű előnyöket nyújt a felhasználóknak, mivel leegyszerűsíti a kölcsönhatásokat és konzisztens kezelést biztosít.

A GF AgieCharmilles a Lotus F1-es csapatának technikai partnere

A GF AgieCharmilles a Lotus F1-es csapatának technikai partnere

Dinamikus gyártási folyamat
Ennek az új AC FORM ember-gépkezelői felületnek (HMI) a fejlesztése számos formagyártó cég megkérdezésén alapul, amit azzal a céllal végeztünk el, hogy a formagyártási folyamatot racionalizálhassuk. A funkciók szervezése és a képernyőoldalak kialakítása során közvetlenül felhasználtuk az ebből a tanulmányból nyert felismeréseket. A felhasználóbarát kialakítás, ami mindig is jelentősen hozzájárult a GF AgieCharmilles kezelői felületek sikeréhez, nemcsak megmaradt, hanem a megnövelt gyakorlatközelség miatt tovább javult.

AgieCharmilles Lotus

Teljes körű megmunkálási jelentés
A végrehajtott feladatok egy részletes jelentésben jelennek meg, ami tartalmazza a stratégiát, a kisülési időt, az eseményeket, stb. Ezek az információk az alábbi lehetőségekre használhatók fel:

– Munkadarab ellenőrzése
– Adatok archiválása
– Know-how bővítése
– Termelési költségek számítása

Integrált dokumentáció
A berendezésbe egy elektromos dokumentációt integráltak (HTML-formátum). Így nincs szükség többé vastag gépkönyvekre. A nyomtatott információk például az aktuális képernyőről, a kódokkal való programozásról, a megmunkálási paraméterekről vagy a karbantartásról a múlté. Egy egyszerű érintéssel megjelennek a szükséges információk a képernyőn.

Automatikus szekvencia: Válassza ki az Önnek fontos dolgokat
A megmunkálási stratégiák, valamint az elektródák és munkadarabok száma alapján a «Szekvencia» funkció határozza meg a megmunkálási sorrendet. Ez kritériumok alapján módosítható, amiket a gépkezelő a szekvencia-asszisztens segítségével definiál. Az ellenőrzés után létrejön az ISO-program és a berendezés készen áll a megmunkálásra.

Interaktív grafikus támogatás
AgieCharmilles_FORM_HMI_Szlogen3Az összes fontos folyamat, pl. mérő és megmunkálási ciklusok grafikusan/ szimbólumokkal jelennek meg. Ezek gondoskodnak az érthető megjelenítésről és a nagyon egyszerű kezelhetőségről.

Az optimális megmunkálási stratégiát hozza létre
Az AC FORM HMI minden alkalmazáshoz egyértelmű választást biztosít. Ezen kívül generálja az optimális megmunkálási stratégiát. A gépkezelő az érintőképernyőn az optimális generátor-teljesítmény érdekében az alábbi megmunkálási paramétereket választhatja ki: felületminőség, megmunkálási mélység, megmunkálási ciklus és az alkalmazás fajtája.

Standard Windows-platform

  • Integrált PCAgieCharmilles FORM HMI
  • Érintő képernyő
  • Windows®
  • Hálózati csatlakozás lehetősége

További információ:

A Galika Szerszámgépek Kft. honlapján