A European Conformity Check sikere a Melior Laser Kft-nél

Melior Laser Kft._1Melior Laser Kft. idén ünnepli 10 éves fennállását. A vállalat alapítása óta látványos fejlődésen mentek keresztül. A lemezmegmunkálással és lemezalakítással foglalkozó cég 2003-ban 4 fővel kezdte meg a munkát, mely mára 36 fősre bővült. Folyamatos gépbeszerzésekkel és technológiai fejlesztésekkel elérték, hogy stabil, hosszútávú beszállítói pozíciókat tölthessenek be. Elsősorban az elektronikai és bútoripar, a  gépgyártás, valamint információ technológia  számára gyártanak alkatrészeket, de több más szegmensben is megtalálhatóak a termékeik.

Lendvai László, a Melior Laser Kft. ügyvezető igazgatója kérdésünkre elmondta, hogy fejlődésük egyrészt a vevő centrikus értékesítésnek és gyártásnak, a gyártástechnológia folyamatosan fejlődő komplexitásának, valamint a minőségüggyel kapcsolatos elhivatottságuknak köszönhető. Hozzátette, hogy céljaik között szerepel az exportarányuk jelentős növelése, a költséghatékonyság javítása. A cég számos hazai és nemzetközi nagyvállalatnak beszállítója.

Melior Laser Kft._3A vállalat 2011-ben állította üzembe első Trumpf lézer-stanc gépét, mellyel komoly technológiai előrelépést tettek. A korábban több gépen végzett megmunkálásokat egy gépen tudták integrálni, így nagyobb hatékonysággal tudnak változatosabb, komplexebb alkatrészeket elkészíteni, mondta el kameránk előtt Balla Viktor, a Melior Laser Kft. műszaki igazgatója.

A Trumpf Trumatic 3000 lézer-stanc gép 2 kW-os teljesítményű, 4 mm-es vastagságig alkalmazható lemezalkatrészek vágására, a stancoló 165 kN sajtolóerővel képes 2500 x 1250 mm-es lemeztáblák megmunkálására. A gép pozicionálási pontossága ±0,1 mm, ismétlési pontossága ±0,03 mm.

A Melior Laser Kft-nél további három síkágyas lézergép működik, egy TRUMPF TruLaser 5030 Classic TLF5000t lézervágó berendezés, valamint a TRUMPF Trumatic L3030 lézervágó széria TLF2000t és  TLF4000t típusa.

Mind Lendvai László, mind Balla Viktor kiemelte, hogy a fejlesztések megvalósulása nagy mértékben köszönhető a European Conformity Check vállalkozásfejlesztési tanácsadó céggel való együttműködésüknek.

Melior Laser Kft._2

A pályázatokon, melyeken elindultak, egy szoftver, valamint hat megmunkálógép beszerzésére nyertek forrásokat, melyekről az European Conformity Check Vállalkozásfejlesztési Tanácsadó Intézet pályázatfigyelő szolgáltatásának köszönhetően értesültek, valamint a tanácsadó cég volt segítségükre a pályázati anyagok előkészítésében is.

A European Conformity Check pályázatírási, tanácsadói és a projektmenedzsment területén nyújt segítséget partnereinek. Sokéves tapasztalattal rendelkeznek uniós pályázatok készítésében, vezetői tanácsadásban, banki hitelügyintézésben és üzleti terv készítéssel kapcsolatos feladatok elvégzésében.

További információ

A Melior Laser Kft. honlapja
European Conformity Check Vállalkozásfejlesztési Tanácsadó Intézet (ECC) honlapja

Megosztás
[
    ]