Weingärtner – óriás gépek

Weingartner MPMCAz osztrák Weingärtner MPMC (Multi Product Machining Center) óriás esztergaközpontját a 2011-es EMO Hannoveren kaptuk lencsevégre. A gép vonzotta magához a tekinteteket, hiszen méretei igencsak tekintélyt parancsolóak és egyáltalán nem mondhatók hétköznapinak. Az elforduló átmérő 1.5 méter, a maximális munkadarabhossz 12 méter, a megengedett legnagyobb munkadarabtömeg 25 tonna. Ezek csak a sztenderd adatok, igény esetén a gyártó speciális méretekkel is legyártja.

A gép minden szabályos forgácsolóéllel végzett megmunkálásra alkalmas, mint a B-tengelyes marás, örvénylő menetmarás, kiesztergálás, menetfúrás, mélyfúrás, valamint U-tengelyes belső megmunkálások is. Automatikus szerszámcserélő, csillapított kiesztergáló, programozható bábok és gyors fejcserélő rendszer garantálja a nagy termelékenységet.

A gyártó elsősorban az igazán nagy méretű alkatrészekhez, mint a főtengelyek, turbinák, kompresszorok, olajfúró szárak, összekötő rudak, papíripari, valamint acélipari hengerművek hengereihez ajánlja ezt a gépóriást. A legtöbb nehézipari vagy energiaipari feladathoz ez a gép igen jó választás lehet.

[youtube]6a3fi2tH9sc[/youtube]

forrás: weingartner.com

További információ

A Weingärtner honlapján.