Hogyan készül a Seco Tools Perfomax fúrója

Az alábbi videóban Hanna, a Seco Tools termékfejlesztő mérnöke tesz látogatást a vállalat Norrköping-ben (Svédország) található üzemébe, ahol Simon Hellborg vezeti végig a Perfomax indexálható váltólapkás fúrók gyártási folyamatán.

A Perfomax fúrók előgyártmányát egy rúdadagolós eszterga készíti el, amely a Seco MDT (több irányú esztergálás) rendszerét használja fel az esztergáláshoz, majd egy külön marószerszámot a fúrószár sík felületének megmunkálásához. A második lépés az ágyúfúróval történő mélyfúrás, ami a hűtőfolyadék furatait alakítja ki. Az ezt követő öttengelyes megmunkálás során a Perfomax sík felületeit hozzák létre, majd egy Feedmax tömör keményfém fúró segítségével összekötik a hűtőfolyadék furatait. A gyártási folyamat következő lépésében a hornyok, végül pedig a váltólapkák fészkei kerülnek kialakításra. A gyártást minden esetben edzés és bevonatolás követi, amit a fúrószár köszörülése zár le.

A gyártás után a fúrók még az üzemen belül átesnek a minőségellenőrzésen és a jelölésen. Ez utóbbi lehetővé teszi az egyes fúrók gyártási helyének visszakeresését, valamint tartalmazza a használható lapkák információit.

A videó második felében Hanna Anders Frängsmyr-rel beszélget, aki a Perfomax fúrók tulajdonságait és legújabb fejlesztéseit foglalja össze.

További információ

A Seco Tools hivatalos oldalán.

 

Megosztás
[
    ]