Direkt megfogás membránnal a SCHUNK-tól

SPM plus 138 nyitott állapotban

A SCHUNK tovább bővíti a nagy teljesítményű direkt befogó rendszerek kínálatát: a családi tulajdonú vállalatnál kifejlesztették az új SPM plus 138 alumínium membrán befogó készüléket, melyben különféle geometriájú munkadarabokat lehet minden oldalról, behúzva rögzíteni.

Először egy 0,5 mm magas beállító gyűrűt kell illeszteni a gyors-cserélő paletta modul és a megfogó membrán közé, majd a pontos munkadarab geometriát bele kell marni a megfogó membrán előgyártmányába.

Ennek elkészültével a munkadarabot pár másodperc alatt be lehet helyezni a megfogóba, a teljes kerület mentén befogásra kerül az alkatrész a VERO-S modul és rögzítő membrán deformációjának köszönhetően. Mivel a teljes folyamat az alumínium rugalmas deformációja eredményeként valósul meg, ezért az egész megfogási művelet több ezerszer megismételhető.

SPM plus 138 munkadarabbal

A hagyományos megfogókkal ellentétben a rögzítő erő a munkadarab teljes kerület mentén jelentkezik, nem csak egy tengely mentén lép föl. Így a megfogás a munkadarabot kímélve, de erősen rögzíti.

A membránokat SPC gyors cserélő csap mozgatja, valamint összeköti a pneumatikus működtetésű gyors palettacserélővel. Mivel a megfogás mélysége mindössze pár milliméter, a munkadarab 5 oldali megmunkálása is lehetséges.

A rögzítő membrán a gyors cserélő membránon 0,01 mm-es ismétlési pontossággal lehet cserélni. További megfogás alkalmazása így feleslegessé válik. Ha szükséges, egy membrán többször is lemunkálható és új rögzítési geometria alakítható ki rajta. A megfogó számos anyaghoz elsősorban kis terhelést jelentő megmunkálásoknál alkalmazható, valamint simításhoz, illetve munkadarab kontúrok kialakításhoz. A legnagyobb rögzíthető munkadarab átmérő 120 mm.

További információ:

A SCHUNK honlapján

Megosztás
[
    ]