DentMILL célszoftverek fogászati marógépekhez

A DentMILL fogászati marószoftver dedikált verzióinak bemutatására készül a Delcam Németországban, a március 12-16. között megrendezésre kerülő IDS szakvásáron. Ezek a célszoftverek kifejezetten a Datron D5 és a Digital Dental Lab asztali marógépeken történő fogászati implantátumok gyártására készültek, ám a Delcam tárgyalásokat folytat más fogászati eszközöket gyártó cégekkel is, hogy a jövőben még tovább tudja bővíteni szerszámgép specifikus szoftvereinek palettáját.

DentMILL for Datron

DentMILL for Datron

A DentMILL for Datron és DentMILL for DDL szoftverek teljes mértékben az előző év novemberében bemutatott DentMILL for Roland célszoftver mintáját követik. Ezek a hivatalos fejlesztőtől származó DentMILL verziók a végletekig leegyszerűsítik a fogászati megmunkálásokat azáltal, hogy csak a felhasználó számára lényeges szerszámgép kinematikát, a befogókat és az alapanyag korongokat jelenítik meg. Az optimális megmunkálási hatékonyság érdekében a szoftverek szerszámgép specifikus sablonokat is tartalmaznak, melyekkel a három- és öttengelyes szerszámpályák automatikusan generálhatók az adott szerszámgépnek megfelelően.

Mind a három szerszámgép specifikus szoftver alapját a PowerMILL CAM rendszer képezi. Erre alapozva a célszoftvereket már teljes mértékben a Delcam saját fejlesztő csapata készítette el, és az általános célú DentMILL-hez hasonlóan ezek is kihasználják a PowerMILL számos előnyös tulajdonságát. Ez alatt számos fejlett megmunkálási stratégia, rugalmas öttengelyes megoldások és háttérszámítási képességek is egyaránt értendők. A most bemutatásra kerülő verziók már az új DentMILL 2013 főbb fejlesztéseit is alapból tartalmazzák, beleértve a teljesen újradolgozott kezelői felületet. Az új vizuális környezet kevesebb eszköztárral és letisztultabb ikonokkal érkezik, így sokkal több hely jut a szerszámpálya generálására és a szimulációk futtatására. Az új felhasználói felületet ráadásul több fogászati laborral együttműködve alkották meg, hogy az a CAM rendszerek használatában kevésbé jártas személyzet számára is könnyen elsajátítható legyen.

DentMILL for DDL

DentMILL for DDL

A szoftver képes az alapanyag-felhasználást az implantátumok tömbön belüli automatikus pozícionálásával optimalizálni. Ez a funkció a leghatékonyabb 2D-s elrendezés mellett az optimális 3D-s orientációt is kialakítja, így biztosított az adott térfogatnyi alapanyag legköltséghatékonyabb felhasználása. Ezen felül lehetőség van a raktáron levő alapanyag tömbök szoftveren belüli menedzsmentjére, ami akár részben használt tömbök kezelésére is képes. A dedikált célszoftverek minden főbb fogászati CAD rendszer adatait képesek feldolgozni, de igény szerint rendelhető melléjük a Delcam saját DentCAD tervezőszoftvere is.

forrás: tenlinks.com