Bihler GRM-NC automata présgép az EuroBLECH kiállításon

A hannoveri kiállításon készült felvételeink közül talán az egyik legérdekesebbet mutatjuk be Olvasóinknak, melyet a Bihler standján rögzítettünk. A gép és a vállalat működéséről, filozófiájáról Julian Greth, lemezalakítási szerszámtervező beszélt kameránk előtt. Az első felvételen a GRM-NC lemezmegmunkáló automatával ismerkedhetnek meg.

A gép gyors és reprodukálható pozicionálást biztosít. A GRM-NC egy teljesen automatikus, NC vezérelt pozicionáló rendszerrel rendelkezik a géptestben. Ezzel a megoldással a szánok helyzetének módosítása egyszerű gombnyomással elvégezhető, a beállítások végeztével az aktuális pozíciók eltárolhatók a szerszámprogramban. A pozíciók megváltoztatása vagy szerszámcsere után az eredeti helyzet a programból visszaállítható. A pozicionáló rendszerrel számos alaphelyzetbe mozgathatók az NC szánok, ugyanúgy, mint a GRM modellek hagyományos kiviteleiben. A szerszámok kompatibilisek a GRM 50/80 szériával.

NC feldolgozóegységek maximális folyamatszabadságért

Minden megmunkáló egység NC vezérelt, így teljesen szabadon programozhatók a teljes mozgástartományukon. A lökethossz, az alsó holtpont, a löket főbb pontjai és a mozgásprofil szabadon beállíthatók. Az alakító mozgás folyamatos teljesítmény leadással is végezhető. A szerszámcsere során szükséges beállításokat a programban kell elvégezni, nem szükséges mechanikai módosításokat végrehajtatni.

2012. október 26 - Bihler GRM-NC automata présgép az EuroBLECH kiállításon

Nagyfokú folyamatbiztonság
Minden kompakt egység beépített hűtő és központi kenőberendezéssel rendelkezik. Egy, a szoftverbe épített túlterhelés gátló biztonsági berendezés megakadályozza az egyes komponensek nem megfelelő kezeléséből, túlterheléséből adódó meghibásodását. Az egységek önálló abszolút mérőrendszerének köszönhetően túlfutás-mentesen üzemeltethetők. A folyamatból eredő termikus hatásokat hőkompenzátorok semlegesítik. Akár 8 NC egység is felszerelhető az alaptárcsára.

Előtoló

A kompakt radiális előtoló RZV 2 nagy előtolást és kiváló pozicionálási pontosságot nyújt. Az előtolás hossza nullától tetszőleges értékig állítható, ugyanúgy, mint az előtolás karakterisztikája (hossz, előre és hátra mozgás), egy munkafázison belül.

Az alkatrész-variációk számának növekedése, illetve a sorozatok alkatrész számának csökkenése esetén az NC vezérelt rendszerek használata számos előnyt nyújt a hagyományos mechanikusan vezérelt gépekkel szemben.

Egyszerű kezelés

A központi gép- és folyamatvezérlő egység, a VariControl VC 1 a gépkezelőt úgy segíti, mintha még egy gépkezelő dolgozna a gépen. A kapcsolószekrény és az aktuátor teljes egészében a gépöntvényben találhatók. A gép forgatható kezelőpanelen keresztül irányítható, érintőképernyővel és vezérlőkkel.

Direkt programozás

Az NC egységek közvetlenül egy egyszerű felhasználói felületen programozhatók. Függetlenül és egyszerűen optimalizálhatók a löketek karakterisztikái a jobb termelékenység érdekében.

Az alábbi animációban a rendszer rugalmasságára és gyors, automatikus beállítására látható példa.

 

[nggallery id=106]

További információ

A Bihler gépek magyarországi forgalmazója az IC Hungary Kft.

IC Hungary Kft. a CNCMedia Tudástárában
Az IC Hungary Kft. honlapja

A Bihler honlapja
A Bihler NC honlapja

Megosztás
[
    ]