Autodesk Design és Creation Suite 2014

Az Autodesk Inc. bemutatta 2014-es termékcsaládját. Az új Design és Creation Suite csomagok eddig példa nélküli hozzáférést biztosítanak az Autodesk 2014 szoftverkínálatához, amely az asztali és felhőalapú megoldásokkal az építőipari, terméktervezési, üzemtervezési és gyártervezési, mérnöki, kivitelezési és infrastruktúra-tervezési, valamint a szórakoztatóipari szakemberek számára még jobb innovációs lehetőségeket kínál. A 2014-es Design és Creation Suite csomagok most először kínálják az új, valóság rögzítésére szolgáló szoftvereket és szolgáltatásokat, amelyekkel könnyebben illeszthetők be a fizikai világból származó lézerszkennelési eredmények és digitális fotók a 3D tervezés és mérnöki tevékenység munkafolyamataiba. A csomagok az asztali és a felhőalapú megoldások együttműködésével még átfogóbb szakági munkafolyamatokat biztosítanak.

Az Autodesk Suite csomagok által biztosított rugalmas, gazdaságos szoftverhozzáféréssel a tervezők az eszközök szélesebb skálájából választhatnak – az aktuális feladatra leginkább alkalmas eszközökkel jobban reagálhatnak a változó üzleti követelményekre. A Suite csomagok Autodesk szoftverkövetéssel rendelkező ügyfelei emellett az Autodesk 360 egyes felhőalapú szolgáltatásaihoz is hozzáférnek, amelyekkel a tervezők és mérnökök több tervváltozatot értékelhetnek ki, hatékonyabban működhetnek együtt és élvezhetik a kiváló mobilitás előnyeit. A szoftverkövetéssel rendelkező ügyfelek emellett további felhőalapú kapacitást is vásárolhatnak.

[youtube]w-kxV8C4xro[/youtube]

„2014-es kínálatunkkal az összes szakág nagy és kis szervezetei számára egyszerűbbé válik az innováció” – mondta Andrew Anagnost, az Autodesk iparági stratégiáért és marketingért felelős alelnöke. “Az Autodesk elkötelezte magát amellett, hogy 3D tervezési, mérnöki és szórakoztatóipari szoftverkínálatunkat olyan, csomagokra épülő munkafolyamatokkal tegyük elérhetővé ügyfeleink számára, amelyek folyamatos csatlakozást biztosítanak a felhőalapú rendszerek többletértéket jelentő szolgáltatásaihoz.”

Az Autodesk Design és Creation Suite programcsomagjainak 2014-es termékcsaládja az alábbi csomagokat foglalja magában:

 • Autodesk AutoCAD Design Suite
 • Autodesk Building Design Suite
 • Autodesk Entertainment Creation Suite
 • Autodesk Factory Design Suite
 • Autodesk Infrastructure Design Suite
 • Autodesk Plant Design Suite
 • Autodesk Product Design Suite

 

Az átfogó szakági munkafolyamatok része a valóság rögzítése is

A 2014-es kínálat egyik legfontosabb újdonsága az Autodesk ReCap család, amely a valóság rögzítésére szolgáló szoftverek és a felhőalapú szolgáltatások kombinációjával leegyszerűsíti a fizikai tárgyakról és környezetekről készült lézerszkennelési adatok és digitális fényképek intelligens 3D adatokká alakítását, így az ügyfelek az adott munkához tartozó helyszínt vagy a fizikai objektumokat is felhasználhatják a tervezési és mérnöki folyamat során.

A szakemberek nem egy üres képernyővel kezdik a munkát, hanem a környezetbe helyezve végezhetik az új elemek hozzáadását, a módosításokat, az ellenőrzést és a dokumentálást. Az építőmérnökök például egy meglévő híd alatti út szélesítésekor a pontos földmérési adatok alapján, digitálisan vizsgálhatják a megvalósíthatóságot. A kivitelezés során a digitális ütközésvizsgálattal áttekinthetik, hogy a meglévő közművek nincsenek-e útban. A várostervezők speciális tervezési kérdésekre kaphatnak választ a nagy területekre vonatkozóan, például megvizsgálhatják, hogy az épületek tetejének hány százaléka árnyékos, vagy hány százalékát borítja növényzet.

A 2014-es csomagok szakági munkafolyamatai egyes felhasználói igényekre adnak választ, és tovább erősítik a termékek kompatibilitását. Az Autodesk Revit termékeket és az Autodesk AutoCAD szoftvert tartalmazó csomagok például jobban működnek együtt, így amikor az AutoCAD termékből a Revit termékekbe szeretne importálni, az alakzatok integritása sokkal jobb lesz. Ehhez hasonlóan a rajzok AutoCAD formátumba exportálásakor a felhasználók a Revit termékekben generálhatják a 2D dokumentációt. Az Autodesk Revit és az Autodesk Inventor szoftvereket tartalmazó programcsomagokban a szorosabb együttműködésnek köszönhetően az ügyfelek, például az építőipari termékek gyártói egyszerűbben exportálhatják az Inventor-modellt a kivitelezők által használt Revit formátumba oly módon, hogy a szellemi tulajdonukat nem adják át és nem veszélyeztetik.

Autodesk Design és Creation Suite 2014

Autodesk Design és Creation Suite 2014

Együtt többet kínál: asztali és felhőalapú rendszerek

Az Autodesk 360 a programcsomagok munkafolyamatainak előnyeit úgy bővítik, hogy az asztali rendszereket egy biztonságos és szinte végtelen felhőalapú számítási kapacitáshoz csatlakoztatják. A szoftverkövetéssel rendelkező felhasználók így bármikor és bárhol gyorsabban tervezhetik meg, szimulálhatják és oszthatják meg munkájukat, illetve készíthetik el a látványterveket.

A felhőalapú és az asztali rendszerek együttműködésének erejét jól példázza az Autodesk Infrastructure Design Suite 2014 és az Autodesk Building Design Suite 2014 csomagban megjelent Autodesk InfraWorks szoftver és az Autodesk InfraWorks 360 felhőalapú szolgáltatásai. Ezekkel az új eszközökkel felgyorsíthatja az épületinformáció-modellezés (BIM) és a felhőalapú munkafolyamatok bevezetését az építőmérnöki projektek ütemezési, tervezési, kivitelezési és kezelési folyamatába. Az infrastruktúra-tervezési folyamaton sokat javít, hogy már a kezdetektől 3D környezetben dolgozhat, és a szoftverekkel és szolgáltatásokkal számos érdekelt vehet részt a folyamatokban a mobil és asztali platformokon. Ráadásul a kommunikáció is új, látványos módon zajlik. Az Autodesk InfraWorks segítségével az építőmérnökök és tervezők a valós környezetbe helyezve dolgozhatnak a terven, így a kis és nagy projektek kivitelezésekor hatékonyabban kezelhetik még a nagy infrastruktúra-modelleket is.

Gazdaságos hozzáférés

Végül pedig az összes csomag gazdaságosan teszi elérhetővé az elsődleges tervezési szoftvert, és olyan további szoftverekkel és felhőalapú szolgáltatásokkal egészít azt ki, amelyek szükségesek a tervezési, mérnöki és szórakoztatóipari feladatok hatékonyabb elvégzéséhez. A Standard, Premium és Ultimate kiadásban elérhető 2014-es csomagok több értéket kínálnak, mint eddig bármikor:

 • Az AutoCAD szoftvert tartalmazó összes csomag Standard kiadása az AutoCAD Raster Design szoftverrel bővült.
 • Az Autodesk Building Design Suite szoftverkövetéssel rendelkező felhasználói az Autodesk Green Building Studio szoftverhez és az energiaelemzési felhőszolgáltatásokhoz is hozzáférnek a Standard kiadásban, az Ultimate kiadásban pedig az InfraWorks 2014 szoftvert és az Optimization for Inventor felhőszolgáltatást is használhatják.
 • Az Autodesk Entertainment Creation Suite felhasználói számára komoly előnyt jelentenek az új munkafolyamatok, például a mozgó vagy álló embertömeg egyszerű generálására szolgáló eszközök, a nézetablakok fejlettebb megjelenítése és árnyalása, és a topológia újragenerálását biztosító lehetőségek segítségével generálható kiváló minőségű hálók.
 • Az Autodesk Factory Design Suite több mint 300 új gyári eszközt tartalmaz.
 • Az Autodesk Infrastructure Design Suite Premium tartalmazza az Autodesk InfraWorks 2014 szoftvert, az InfraWorks Autodesk Roads and Highways modulját és az Autodesk AutoCAD Utility Design szoftvert, ráadásul ezt az Autodesk Revit termékek olyan kínálata egészíti ki, amely az építészeti tervezéshez, épületgépészethez, elektromos tervezéshez és szerkezettervezéshez szükséges eszközöket is tartalmazza.
 • Az Autodesk Plant Design Suite Ultimate az Autodesk Inventor with Routed Systems szoftvert, a Plant Design Suite Premium kiadása pedig az Autodesk 3ds Max Design szoftvert tartalmazza.
 • Az Autodesk Product Design Suite Premium része az Autodesk Inventor Professional, az Autodesk Navisworks Manage pedig az ütközésvizsgálat lehetőségét biztosítja a Product Design Suite Ultimate kiadásában. A Product Design Suite Ultimate és Premium kiadások Autodesk szoftverkövetéssel rendelkező felhasználói egyaránt használhatják az Optimization for Inventor felhőszolgáltatást.

forrás: autodeskforum.hu

  1 comment for “Autodesk Design és Creation Suite 2014

Comments are closed.