Amada ACIES 2515 CO2 lézer és stanc gép az EuroBLECH kiállításon

Sok esetben az azonos geometriájú lemezalkatrészek tömeggyártása áthelyeződött az olcsó munkabéreket kínáló országokba. Ennek hatására manapság a fejlett nyugati országok egyre inkább a nagy technológiai szakértelmet és a magasan fejlett szerszámgépeket igénylő gyártási feladatokra koncentrálnak  Pontosan ebbe a szegmensbe tartoznak az Amada stanc-lézer kombinált rendszerei is, melyek csúcsát a CO2 lézerrel felszerelt ACIES rendszerek jelentik. Ez a hagyományos lézer technológia már évek óta bizonyította, hogy milyen kiemelkedően magas vágási minőség érhető el a segítségével. Az innovatív fiber lézer technológiával karöltve ezek a hagyományos rendszerek segítenek kialakítani egy harmonikus, széleskörű portfóliót, így a felhasználók minden esetben az igényeiknek leginkább megfelelő megoldást tudják választani.

Amada ACIES 2515 T

Amada ACIES 2515 T

A lemezalkatrészek gyártásával foglalkozó vállalatoknál egyre gyakrabban merül fel egy további igény: Sok esetben a folyamatok nagy fokú automatizálása szükséges ahhoz, hogy biztosítható legyen a termelés gazdaságossága. Az ACIES-2515 T ennek a kritériumnak is tökéletesen megfelel. Ennek az új stanc-lézer kombinált szerszámgépnek az egyik legfontosabb eleme a külső szerszámcserélő egység, amely minden igényt képes kielégíteni. Ez a TSU szerszámcserélő rendszer akár több száz stanc szerszám tárolására is képes, így akár az összetett geometriájú alkatrészek szinte teljesen felügyeletmentes megmunkálása is megvalósítható a segítségével.

Az összetett szerszámkonfigurációk hatékony kezelésére az Amada egy saját Tool ID rendszert is kifejlesztett. Ez az intelligens rendszer minden pillanatban nyomon követi az összes szerszám állapotát és tulajdonságait – beleértve a méretet, az alakot, a szöget, stb – így a beállításnál elképzelhető hibák teljes mértékben kiküszöbölhetők.

forrás: Amada

[nggallery id=98]

További információ:

Az AMADA gépek magyarországi forgalmazója az EPL-Tech Kft.

Megosztás
[
    ]