A Sandvik Coromant nagy pontosságú hidraulikus tokmányt vezet be, a CoroChuck™ 930-at

CoroChuck 930

CoroChuck 930

A Sandvik Coromant nagy pontosságú hidraulikus tokmánya, a CoroChuck 930 a marási és fúrási műveletekhez szükséges stabil szerszámbefogást nyújtja. Megfelel a nagy futáspontosság követelményeinek, és emellett széles körű vizsgálatok bizonyítják, hogy az új hidraulikus tokmány az elérhető egyik legjobb kihúzás-biztonságot nyújtja.

Megtámasztástechnológia

A pontosság és a kihúzás-biztonság titka a forrasztott membrán optimalizált kialakításában rejlik, amely lehetővé teszi a biztonságos szorítást a mindkét oldalon megtalálható támasz segítségével (megtámasztások).

A kialakítás jó nyomatékátvitelt biztosít a tömör keményfém szármarók, fúrók és dörzsárak teljesítményének javítása érdekében. A teljesítmény több ezer szerszámbefogáson keresztül állandó marad, megőrizve a megmunkált alkatrész felületének jó minőségét és meghosszabbítva a szerszám élettartamát. Ezen felül a CoroChuck 930 tokmányt csillapító tulajdonsággal ruházták fel, amely minimálisra csökkenti a megmunkálás közbeni vibrációt.

A CoroChuck 930 hidraulikus szerszámbefogó rendszere gyorsan rögzíthető és kiengedhető nyomatékkulcs használatával, így növelve a hatékonyságot a gyors és könnyű szerszámbeállítás és -csere segítségével. A rendszer rögzítéséhez és oldásához a nyomatékkulcson kívül nincs szükség más eszközre.

A szerszámpontosság, a felületminőség és a termelékenység növelése érdekében a tokmány mikronos tűréssel rendelkezik. A futáspontosság <4 μm 2,5 × DC hossznál.

A CoroChuck 930 megfelel minden szerszámgéphez, amely forgó orsóval vagy munkadarabbal rendelkezik – esztergák, többfunkciós gépek, megmunkáló központok és hajtott szerszámok az esztergaközpontokban vagy függőleges esztergák.

Elérhető úgynevezett ceruza, karcsú vagy akár nagy teljesítményű kialakításban; a CoroChuck 930-at a DIN 69888 szabvány szerint egyensúlyozták ki. A CoroChuck 930 tokmány március 1-től rendelhető.

További információ:

A Sandvik Coromant honlapja.

Megosztás
[
    ]