A Mitsubishi 3D-s szimulációja kiválthatja a próbavágásokat

A Mitsubishi Electric kifejlesztett egy új, ultra-nagyfelbontású 3D technológiát, amivel a CNC szerszámgépeken megmunkált munkadarabok felületi minőségét lehet szimulálni. Ezzel a megoldással a felületeken található mikroalakzatok akár 1 µm-es felbontással is megjeleníthetők, így a gépkezelők próbavágások nélkül is elemezhetik a kialakuló felületi minőséget. Ennek köszönhetően pedig az egyes megmunkálási folyamatok paraméterei minden eddiginél könnyebben finomhangolhatók.

Szimulációs eredmény (bal) és a valódi megmunkálás (jobb) összehasonlítása

Szimulációs eredmény (bal) és a valódi megmunkálás (jobb) összehasonlítása

Az új multi-ADF (Adaptive Distance Field) névre keresztelt technológia ráadásul jóval kevesebb tárhelyigénnyel is rendelkezik mint a hagyományos 3D szimulációk. A régebbi szimulációs eljárásokkal nagyjából 16 GB memóriára volt szükség a folyamatok 0,1 mm-es felbontással történő kiértékeléséhez, eközben a Mitsubishi új technológiája kevesebb mint 50 MB memóriát foglal le egy 1 µm-es felbontású szimulációhoz. A kevesebb tárhelyszükséglet pedig természetesen sokkal gyorsabb futási sebességgel is társul.

A szimuláció építőelemei

A szimuláció építőelemei

Az új technológia apró térfogatelemek segítségével reprezentálja a 3D-s alakzatokat, melyekben több pontosan meghatározott felületet generál. Ezen felületek kombinációja teszi lehetővé a benyomódások és karcolások megjelenítését a megmunkált felületeken, akár 1 µm-es felbontás mellett is.

 

forrás: mitsubishielectric.com

További információ

A Mitsubishi Electric hivatalos oldalán.