A Gordiusz Alfa számára fontos a környezetvédelem és az energiatakarékosság, így karbon-semlegesek lettek

Ma már szinte minden termelő és alkotó tevékenység velejárója a környezetszennyezés, az üvegházhatású gázok kibocsátása. Ezt államközi szinten a széndioxid kvóták kereskedelmének szabályozásával igyekszenek kordában tartani. De a magánvállalkozások is tehetnek lépéseket, hogy csökkentsék tevékenységük ökológiai lábnyomát.

Ehhez nyújt segítséget az Önkéntes karbon kredit piac, mely a kötelező piactól függetlenül működik. Létrejöttével a környezettudatos magánszemélyek és vállalatok egy olyan eszköz kapnak a kezükbe károsanyag-kibocsátásuk ellentételezésére, mellyel támogatni tudják a károsanyag-kibocsátással járó energiatermelés visszaszorítását a megújuló energiatermelés támogatásán keresztül.

Zöldweb

Zöldweb

A karbon krediteket nemzetközileg elismert, környezetbarát energiát előállító projektek adják ki.
Egy karbon kredit 1 tonna CO2 kibocsátásnak felel meg. Vagyis aki ezt megvásárolja, ennyi zöld energia előállításához járul hozzá, így semlegesíti az általa használt erőforrások által kibocsátott üvegházhatású gázokat.

A világ internet hálózatának működéséhez hatalmas energia szükséges. Annyira nagy ez az energiaigény, hogy a világ CO2 kibocsátásának 5%-áért az internet a felelős. Ez hasonlatosan nagy szám mint a személyautók által keletkező légszennyezés.

Mivel számunkra nagyon fontos a környezetvédelem és az energiatakarékosság, ezért az Arttree Production segítségével honlapunk működésének energiaszükségletét 100%-ban karbon-semlegesítettük! Az elvégzett kalkulációk alapján weboldalunk karbon-lábnyoma az elmúlt egy évben közel 10 tonna CO2 volt, ami tulajdonképpen szervereink üzemeltetéséből származtatható.

Ennek a közel 10 tonna kibocsátásnak az ellentételezését 10 darab karbon kredit felhasználásával (azaz nyugdíjaztatásával) értük el, de mi már gondoltunk a 2014. évre is, így 20 tonnányi kredit megvásárlásával járultunk hozzá a Föld széndioxid kibocsátásának csökkentéséhez. A weboldalunk karbon-semlegesítése során az Észak-Nyugat kínai Urumchi tartományban található Xinjjiang Dabancheng Sanchang szélerőmű projekt működéséhez járultunk hozzá.

A Gordiusz Alfa weboldala 100%-ban zöld

A Gordiusz Alfa weboldala 100%-ban zöld

További információ:

Gordiusz Alfa DEPO – 2045 Törökbálint, FSD Park, 1., 2. épület
Csányi Éva – eva.CSANYI@gordiuszalfa.hu
Telefon / Fax: +36-23-531-205
www.gordiuszalfa.hu