A Brnói Vásártársaság derűlátóan tekint a 2013-as évre

BVV Zászlók„A Brnói Vásártársaságnak viszonylag nehéz, emellett azonban igen sikeres is volt a 2012-es év. A 2013-as év még nehezebb, egyúttal viszont még sikeresebb lehet” – mondta Jiří Kuliš, a BVV vezérigazgatója, aki kihívásnak tekinti a vásártársaság előkelő helyének megőrzését az európai vásártársaságok körében.

Az A-csarnok beltereAz 1928-ban megnyitott Brnói Vásárváros 2013-ban ünnepli működésének 85. évfordulóját. A vásárvállalat egyik legnagyobb támogatója, Václav Klaus volt államelnök 2003-ban így nyilatkozott: „Szerencsés ötlet volt, hogy éppen Brnóban rendezzék meg 1928-ban a kortárs művészeti kiállítást. Szerencsés és bátor ötlet volt, mivel akkoriban csak a főváros, Prága rendelkezett tapasztalatokkal vásárok és kiállítások rendezésében. Az idő azonban bizonyította, hogy Brnó a lehető legjobban élt a lehetőséggel, hogy megkerülhetetlen helyet vívjon ki magának a vásárok világtérképén.“

Kitűnő együttműködés
Magyarország és a Cseh Köztársaság gazdasági kapcsolatai tükröződnek a brnói szakvásárokon is, amelyeken évente mintegy 50 magyar kiállító vesz részt termékeinek, szolgáltatásainak és újdonságainak bemutatásával.

2013/2014 kiemelkedő szakvásárai a gépgyártás területén

EUROTRANS – Nemzetközi közlekedési szakvásár, 2013. szeptember 11–14.
Az eddig kétévente tartott (az MSV részeként rendezett) „Transport a Logistika“, valamint a júniusi „Autotec“ – Nemzetközi haszongépjármű, járműalkatrész és műhelyfelszerelés kiállítást összevonták, majd további logisztikai és áruszállítási témakörökkel bővítették, mint pl. navigáció, vasúti és vízi áruszállítás. Az EUROTRANS egyik kísérő rendezvénye a „Jövő mobilitása” szakmai konferencia.

A kiállítói területMSV Nemzetközi gépipari szakvásár, 2013. október 7-11.
A Brnói Vásártársaság zászlóshajója idén ünnepli fennállásának 55. évfordulóját. A szakvásáron évente több mint 40 ország kiállítói mutatják be legújabb fejlesztéseiket. A szlovák kiállítók hagyományosan magas aránya a korábbi közös hagyományokra emlékeztet.
Václav Klaus államelnök az MSV 2012 megnyitóján így nyilatkozott: „Az MSV gépipari szakvásárnak köszönhetően Brnó városa Európa egyik fontos kiállítási központjává vált.”

A 2012-es szakvásár a Csehországon kívüli, mindenekelőtt orosz és indiai kiállítók kiemelkedően magas arányának köszönhetően az elmúlt öt év legsikeresebb rendezvénye volt. Az MSV-t hagyományosan több száz magyarországi szakember keresi fel minden évben, hogy tájékozódjon a gépipar újdonságairól, valamint hogy üzleti partnereivel megbeszéléseket folytasson.

AMPER, 2013. március 19-22.
Az elektrotechnika, elektronika, automatizálás-technika és kommunikáció nemzetközi szakvásárát 21 éves történelme során immáron harmadszor rendezik a Brnói Vásárvárosban. A BVV korszerű infrastruktúrájának köszönhetően lehetett a seregszemlét áthelyezni 2010-ben Prágából Brnóba.

Óriási érdeklődés az ipari vásárokonSTAINLESS, 2013. május 14-15.
A rozsdamentes acélok STAINLESS kongresszussal egybekötött nemzetközi szakvásárát 2009 óta rendezik Brnóban. A rendkívüli mértékben szakosodott rendezvényt a nemzetközi látogatók és kiállítók uralják: a kiállítók mintegy 80 és a látogatók 40 százaléka érkezik külföldről. A szakvásárt az azonos nevű, gazdag hagyományokra visszatekintő kongresszus kíséri.

EMBAX, 2014. február 25-28.
Az EMBAX, a csomagolás és csomagolási technológiák nemzetközi szakvására az élelmiszeriparon kívül valamennyi hagyományos és új csomagolóipari célcsoport, az autóipar, a gépgyártás, az elektrotechnika, az építőipar, a gyógyszer- és kozmetika ipar szakembereinek megszólítását szolgálja.

A BVV légi felvételen

További információ:

A BD-Expo Kft. honlapja

Basis for business