SolidWorks World 2013: Az EuroSolid is a díjazottak között

SolidWorks World 2013_1SolidWorks World 2013 – Idén január 20-23. között került megrendezésre immáron 15. alkalommal a SolidWorks világtalálkozója Orlandoban, Amerikában. Ez a SolidWorks felhasználók és forgalmazók legnagyobb éves rendezvénye, ahová a világ minden tájáról érkezők 3 napon keresztül különböző tematikájú előadáson és programon vehetnek részt, ami lehetőséget nyújt tapasztalatok és ötletek megosztására. Az eseményen résztvevők első kézből informálódhatnak az elmúlt évben történt előrelépésekről, az új trendekről és célokról valamint bepillantást nyerhettek a SolidWorks 2014 újdonságaiba.

Idén több mint 250 technikai bemutató közül választhatott és több száz partner céggel találkozhatott a közel 4500 érdeklődő. A specifikus témájú előadások mellett a közönség nagy érdeklődéssel fogadta az általános bemutatókat is, ahol számos sikeres felhasználó mutatta be terveit és termékét illetve az azokkal elért eredményeket. Az előadók példái határtalan kreativitásról és innovatív tervezésről tettek tanúbizonyságot.

A SolidWorks felhasználók számára a 2012-es év sok újdonságot hozott. A SolidWorks három új csomaggal jelent meg a piacon, hogy kiszolgálja a felhasználók igényeit. A SolidWorks Electrical segít elektromos hálózatok és áramkörök tervezésében mind 2D-ben és 3D-ben. A SolidWorks Plastics pedig minden műanyaggal foglalkozó terméktervező és fröccsszerszámgyártó cég számára jelent biztos befektetést, mivel a költségek már az első szerszám vagy termék tervezéskor megtérülnek. Valamint az eDrawing már iPad-en és iPhone-on is elérhetővé vált, ezzel is megkönnyítve a tervek bemutatását. Az első nap vendégei között volt a Red Bull Stratos tervező csapata, aki Baumgartner Félix ugrásával világrekordot állítottak fel és beszámoltak a projekt lépéseiről az ötlettől egészen a megvalósításig.

SolidWorks World 2013_2A második nap előadásait az automatizálás és a robotok fémjelezték. A jelenlévők elképesztő beszámolókat hallgathattak meg olyan innovatív fejlesztésekről, mint a tenyérnyi robotok, melyek mozgásához a természeti jelenségeket és alakzatokat tanulmányoztak. Dr. Vijay Kumar, a pennsylvaniai egyetem professzora bemutatta, hogy a kis repülő robotok képesek egyik pontból a másikba jutni egy harmadik érintésével, különböző akadályok felett, alatt vagy éppen átrepülni és összehangolt csapatmunkával különböző elemekből egy szerkezetet építeni. Ezt követte egy újabb bámulatos fejlesztés, a Festo madarának bemutatása. A Festo korábbi fejlesztése is az állatvilághoz nyúl vissza, ugyanis egy robotkart egy elefántormányához hasonlóan terveztek meg, ami finomabb és pontosabb fogást tesz lehetővé. A gépmadár elkészítésével azonban felülmúlták az eddigi a fejlesztéseiket, hiszen az emberiség egyik nagy álmát, a repülést sikerült „madárszerűen”, egyedülálló robottechnikával és aerodinamikai megoldásokkal megvalósítaniuk.

A harmadik nap a felhasználókról és következő mérnök generációról szólt. Kihirdetették az idei modellező verseny nyerteseit és beszámoltak középiskolás és egyetemista tanulók határtalan kreativitását bizonyító tervekről és létrehozott szerkezeteikről.

Wiesler Zoltán a SolidWorks World-ön vehette át az EuroSolid Kft. munkáját elismerő díjat.

Wiesler Zoltán a SolidWorks World-ön vehette át az EuroSolid Kft. munkáját elismerő díjat.

Ahogy a SolidWorks mindig is fontosnak tartotta a diákok és a leendő mérnökök képzését és oktatásuk támogatását, annyira fontos szerepet tölt be a felhasználók vélemény a további fejlesztések során. Ezért minden évben kihirdetésre kerül a Top 10 javaslat, amiket a felhasználók által beküldött ötletekből választanak ki. Ezeknek a javaslatoknak a 70 %- a bekerül a következő verzió fejlesztései közé. Lehet, hogy közülük párat majd a 2014-es újdonságok között látunk viszont.

A harmadik nap záróeseményeként a SolidWorks díjazta a legsikeresebb partnereit és viszonteladóit. Örömünkre szolgál, hogy idén cégünk is a díjazottak között volt és a tavalyi munkánk elismeréséül egy kristály szobrot vehetett át.

Szeretnénk ezúton is megköszönni ügyfeleinknek, hogy minket választottak és bízunk benne, hogy az együttműködésünk az elkövetkező években is folytatódni fog.

írta: Biró Dóra

 –

További információ

Az EuroSolid Kft. honlapján.

Megosztás
[
    ]