NCT 201 – a nyugalom garanciája 1.rész

1. Szolgáltatás (SZÉV – szerviz és vevőszolgálat, NCT Akadémia, technológia, egyéb)
2. Fejlesztés
3. Elektronikai- és motorgyártás

NCT 201 változatok

NCT 201 változatok

Az új NCT 201 vezérlő minden eddigi NCT vezérlőnél nagyobb sikernek örvend itthon és külföldön is. Magyar fejlesztés, magyar munkahelyek, az NCT közel 250 családnak nyújt biztos megélhetést hónapról hónapra. A legfontosabb, hogy továbbra is bátran kijelenthetjük: a fejlesztés jól választotta ki a rendszer építőelemeit, a termék fejlesztése jó úton és nagy ütemben megy előre. Ezzel a termékkel az NCT sikeres évek elé néz, aminek jelentős állomása volt, a chicagói IMTS kiállításon történő bemutatkozásunk és a 2012.12.05-én aláírt orosz licence szerződés, a STANKIN NCT.

Több ezer felhasználót, technológust és gépkezelőt, NCT Akadémián tanuló hallgatót kérdeztünk meg, az ő véleményük alapján állítottuk össze miért is a legjobb választás az NCT 201.

1. Sokkal egyszerűbb, felhasználóbarátabb kezelés. A sokak által hiányolt ablaktechnika, CTRL+C és CTRL+V, másol és beilleszt parancsok alkalmazása. Gyors egyedi mondat beadás és végrehajtás.

2. Folyamatosan bővülő opciók, melyek beépülnek a 3 éves ingyenes szoftverfrissítés szolgáltatásunkba. A leírások legfrissebb változata a http://www.nct.hu/ honlapon és a vezérlőből is elérhető. PC-n futtatható szimulátor program vásárolható a vezérlőhöz, illetve korlátozott tudással ingyenesen is letölthető az NCT honlapjáról: http://akademia.nct.hu/tudasbazis/nct-201/222-nct-201-szimulator-letoltese.

3. Havi NCT 201 TB (TudásBázis) hírlevél a legfrissebb funkciókkal, TB videók melyek a YouTube-on ingyenesen elérhetők.

4. Visszaesett a termelése? Az új NCT 201 CNC vezérlő felügyeleti modulja mindent lát és mindent megjegyez. Biztonság az ügyfélnek, a gépkezelőnek és az NCT-nek. A naplófájl mindet tartalmaz. A 3-4 kattintással lementett SAVE BACKUP-ot és a hibát okozó alkatrészprogramokat azonnal eljuttathatja az NCT SZÉV (szerviz és vevőszolgálat) munkatársai részére a hibabejelentes@nct.hu címre. Az NCT SZÉV (szerviz és vevőszolgálat) munkatársai munkanapokon 7-16 óra között kevesebb mint 60 perc alatt reagálnak az üzenetre.

A biztonsági mentés gombot (SAVE BACKUP) a “Program beállítás” fülön találja. Egy gombnyomásra lementi a legfontosabb információkat az éppen aktuális dátumú könyvtárba a “Storage Card\Backup\” mappán belül. Például: “Storage Card\Backup\2012.09.07”

#500-#999 makrováltozók; az összes nullpont (nem csak a G54-G59-ig); plc program;  üzenetek, a beállított ideig visszamenően (opcionális); Windows registry, az ablakméretek lementéséhez; paraméter tábla; szerszámhely tábla; szerszámkorrekciós tábla

Természetesen ehhez a nagyon hasznos funkcióhoz is készítettünk NCT TB (TudásBázis) videót és szamárvezetőt.

NCT TB (TudásBázis) videó:

Szamárvezető: Kétszer kattintsunk az órára (jobb felső sarok) -> System (fül) -> Időintervallum megadása (pl. 2 hét) -> Save backup

5. Beépített DXF konverter (TB videó): Rajzolja meg az alkatrész kontúrját egy tetszőleges CAD rendszerben, mentse le DXF formátumba, majd olvassa be az NCT 201 DXF konverterével. Mindez 15-20 másodperc alatt.

6. Az általunk alkalmazott érintő képernyő bármelyik pontban 10 millió lenyomás élettartalommal rendelkezik. A képernyőt egy nagyon ellenálló, reflexiómentes műanyag fólia védi, ami puha ronggyal, egyetlen mozdulattal letörölhető és szükség esetén cserélhető. Az elmúlt 2 évben már több mint 200 helyen hibamentesen használják az érintő képernyőt legnagyobb megelégedettséggel.

7. Abszolút mérőrendszer. Nem kell referenciapontot felvenni, nincs szükség referenciapont kapcsolókra, nincs többé kapcsoló beázás, nem kerülhet többé forgács a kapcsolóhoz és nem kell kábel problémával sem küzdeni.

8. Nanointerpoláció és nagy mérőrendszer felbontás következtében finomabb megmunkálási felület.

9. 4 db USB csatlakozás programozói billentyűzet, mutatóeszközök, pendrive részére. A nagyon hosszú programok feltöltése, szerkesztése már nem jelent problémát. Az NCT 201 vezérlő gond nélkül elbánik bármilyen hosszú programmal, nem jelent számára akadályt a kereskedelmi forgalomban kapható pendrive-ok felismerése.

10. ETHERNET csatlakozás.

11. Felhasználói élményt javító myNCT és a 2013-as MACH-TECH-en bemutatkozó maró myDIALOG:

 

12. PDF művelettervek, műhelyrajzok megnyitása a vezérlőből

13. Felhasználói igényeknek megfelelő, testre szabható kezelői felület.

14. Az „Ablakok” gomb hatására előugró fül a gép használata során legszükségesebb, úgynevezett „forrógombos” ablakokat és funkciókat tartalmazza:

Ablakok

Ablakok

1. Gépi pozíció
2. G és M kódok
3. Főorsó információk, szerszámszám (F, S, T)
4. Egyedi mondat
5. Könyvtár 1. (fájlkezelés)
6. Könyvtár 2. (fájlkezelés)
7. Program listázása (aktív)
8. Grafika
9. Munkadarab nullpont bemérés
10. Munkadarab nullpontok
11. Szerszámkorrekciós tábla (maró)
12. Szerszámkorrekciós tábla (eszterga)
13. Szerszámkezelő tábla
14. Lokális makróváltozók #1-#33
15. Globális makróváltozók #100-#499
16. Globális makróváltozók #500-#999
17. Idő- és munkadarab számláló
18. Futó ablakok (alkalmazások)
19. Számológép
20. Gép billentyűzet
21. Orsó fordulatszámok
22. Vágósebesség számítás
23. DXF konverter
24. Beállítások

Folytatjuk…

2013-ban is szeretnénk Önökkel, Önökért, a közös sikerekért dolgozni!

Írta: Apostol Attila, NCT

További információ:

Az NCT Ipari Elektronikai Kft. honlapja
Apostol Attila e-mail: apostol@nct.hu