Interaktív online CNC képzés a Heidenhain-tól

A precíziós mérőrendszerek területén világvezető Heidenhain egy egyedülállóan új interaktív online képzési platformot tett elérhetővé a cég hivatalos weblapján. A CNC-s oktatócsomagot HIT-nek nevezték el, ami a Heidenhain Interactive Training szavak összevonásából származik. Ez az új megoldás egy informatív és ugyanakkor szórakoztató tanulási élményt nyújt a felhasználónak, aki megismerkedhet a CNC szerszámgépek legfontosabb elemeivel és a CNC programozás alapjaival.

A HIT három moduljának kapcsolata

A HIT három moduljának kapcsolata

A HIT egyaránt ajánlott a CNC-s szakképzés iránt érdeklődőknek, és azoknak a diákoknak és tanároknak is, akik CNC programozási és gépkezelési témakörökben keresnek részletes tananyagokat. Az oktatócsomag 15 nyelven, köztük magyarul is megrendelhető a Heidenhain webes felületén keresztül. Az ingyenes demo licensz az első két fejezet (a CNC marógép, CNC-s alapok) megtekintését teszi lehetővé egy előzetes regisztráció után. Mivel a demo csak felhő alapú verzióban érhető el, ezért a kipróbáláshoz folyamatos internet kapcsolatra van szükség. Természetesen a fizetős verziók már letölthető formában is rendelkezésre állnak az esetleges offline használathoz.

Az oktatócsomag három modult tartalmaz: egy HIT szoftvert, egy online Heidenhain programozási felületet és egy HIT munkafüzetet. A tananyag a kezdő és haladó CNC-sek számára is egyaránt tartalmaz hasznos tudásanyagot. A CNC programozás alapjai a Heidenhain úgynevezett TNC (Touch Numeric Controls) vezérlőinek segítségével kerül bemutatásra. A HIT alapkoncepciója, hogy az elméleti anyagot valódi példákkal ötvözi, ezzel is egyszerűsítve a CNC programozás iránt érdeklődők első lépéseit.

forrás: heidenhain.de

Megosztás
[
    ]