Hydrocut LX vízsugaras vágógép, többfunkciós képességekkel

Az ESAB Cutting Systems bevezette a legújabb vízsugaras vágóberendezés fejlesztését, a Hydrocut™ LX vágógépet. Ez a moduláris felépítésű, mozgó keretes szerszámgép az ESAB Avenger X sorozatához kifejlesztett összes új megoldást tartalmazza, amivel messze túlszárnyalja a korábbi Hydrocut LR vágórendszer képességeit.

ESAB Hydrocut LX

ESAB Hydrocut LX

A szerkezet felépítéséhez hegesztett kötésekkel rögzített, megerősített és feszültségmentesített tartóelemeket használtak fel, melyek csatlakozó felületeit minden esetben megmunkálták a pontos illeszkedés érdekében. A váz alapját egy nagy 42 kg/m teherbírású sínpár képezi, melyek állítható acél elemek segítségével rögzíthetők a padlóhoz. Ennek a megoldásnak köszönhetően X irányban szinte bármilyen hosszú kialakítás elképzelhető. Az Y tengely mentén a maximálisan elérhető szélesség 5500, melyen a megmunkálófej precíz pozicionálásáról egy kettős, precíziós lineáris megvezetés gondoskodik.

Vízvágófej működés közben

Vízvágófej működés közben

Miközben a hegesztett vázszerkezet a szükséges szilárdságért és szívósságért felel, a megmunkált görgős csapágyazás a gép sima és pontos mozgásait biztosítja. Hosszú élettartama és alacsony karbantartási igénye miatt a Hydrocut LX tengelyeinek hajtását kefe nélküli AC motorok és precíziós fogaskerék áttételek segítségével valósították meg. A vízsugaras vágás igényeinek megfelelően a tengelyek mozgatási sebessége 2,5 mm/perc és 35,560 mm/perc között változtatható.

A Hydrocut LX mechanikájára egyszerre akár négy vízsugaras állomás, vagy két az ESAB m3 plazmavágó rendszerét tartalmazó, finomsugaras plazmavágó állomás is felszerelhető. Az egy gépen történő vízsugaras- és plazmavágásnak ez a szabadalmaztatott kombinációja lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy akár egy alkatrészen belül is a vízsugaras rendszer pontosságát használhassák ott, ahol ez szükséges, a többi helyen pedig a plazmavágó sebességéből profitálhassanak. Az ilyen kombinált módon feldolgozható alkatrészeknél ez a megoldás töredékére csökkenti a vágási időket a tisztán vízsugaras rendszerekkel összehasonlítva, ami jelentős termelékenység növekedéshez vezet. A Hydrocut LX igazi többfunkciós voltát bizonyítja, hogy a plazmavágás mellett a vízsugaras rendszer egyéb lángvágó és tintasugaras jelölő rendszerekkel is kombinálható.

A Hydrocut LX alapfelszereltsége az ESAB Vision T5 érintőképernyős CNC vezérlője. Ez a könnyen kezelhető és tanulható vezérlő beépített folyamat adatbázissal rendelkezik, ami az anyagtípus és a vastagság alapján történő automatikus paraméterállítással jelentősen megkönnyíti a beállítási folyamatot. A Windows alapú Vision T5 USB kivezetéssel és hálózati csatlakozóval is rendelkezik.

forrás: esab-cutting.net
prweb.com

További információ

Az ESAB hazai képviseletének honlapja.

Megosztás
[
    ]