Elindult a BobCAD After Dark

A BobCAD-CAM szoftvercég február közepén útjára indította új aloldalát, a BobCAD After Dark-ot. Ez az új oktató célú weblap elsősorban a CAD-CAM szoftverekkel támogatott gyártási feladatok megoldására koncentrál, valódi ipari példákon keresztül. Az oldal tartalmát Al Depoalo, a BobCAD termékmenedzsere szerkeszti, aki a gyártástechnológiai információk egy új tárházát tervezi létrehozni a projekt keretein belül. Al többek között oktatóvideókat és felhasználói tippeket/trükköket tesz közzé, valamint blogbejegyzéseiben valódi alkatrész programozási kérdéseket válaszol meg.

BobCAD After Dark

BobCAD After Dark

“Ami eleinte egyszerű, régimódi ügyféltámogatásnak és demonstrációs jellegű szoftverbemutatóknak indult, végül egy igen jó minőségű információforrássá vált mindenki számára, akit érdekelnek a CAD/CAM szoftverek és a valódi alkatrészeken történő alkalmazásuk.” – magyarázta Depoalo az oldal elindításával kapcsolatban. “Az oldal tartalma mindenki számára hasznos lehet, attól függetlenül, hogy valaki BobCAD felhasználó-e vagy sem. Az előzetes visszajelzésink nagyon bíztatóak.”

Al Depoalo

Al Depoalo

A BobCAD After Dark-on közzétett alkatrészek mindegyike azokból a valódi projektekből származik, amiken Al Depoalo dolgozott a különféle BobCAD felhasználókkal. A felhasználók segítséget kérhetnek a szoftvercsomag bizonyos funkcióit illetően, és ilyenkor Al egy telefonos konferenciabeszélgetés keretein belül, lépésről lépésre magyarázza el a tudnivalókat az éppen aktuális gyártási feladatnak megfelelően. Később az ügyfelek engedélyével ezek a rögtönzött oktatóanyagok felkerülnek a BobCAD After Dark aloldalra és a hozzá tartozó Facebook oldalra, hogy mások is hasznát vehessék, amikor hasonló problémába ütköznek.

Minden videó egyetlen témára fókuszál, és azon lépésenként halad végig, így a nézők valós időben is követhetik. A BobCAD After Dark Facebook oldala már néhány héttel a valódi aloldal elindítása előtt létrejött, így ott is rengeteg képet és videót lehet találni azokról a projektekről, amiken Al dolgozott.

Egy további hasznos funkció, hogy az oldalon keresztül kérést is lehet küldeni Al-nek, hogy milyen speciális témákkal foglalkozzon az elkövetkező cikkeiben és oktatóvideóiban.

forrás: bobcadafterdark.com