AMADA FLW 4000 M3 fiber lézer hegesztőrobot és kézi hegesztő

Amada FLW hegesztőrobot

Amada FLW hegesztőrobot

A kényes anyagok fiber lézerrel történő problémamentes megmunkálása a lehetőségek egy új dimenzióját nyitotta meg a hegesztési technológiában. Az Amada FLW sorozatával már különböző anyagok kombinációjából is előállítható egy alkatrész, ami korábban jelentős fejtörést okozott a technológusoknak. Így például a jelentősen eltérő olvadási ponttal rendelkező réz és rozsdamentes acél alkatrészek is összehegeszthetők egyetlen összeállítássá. Ezen felül a fiber lézer technológia a magas tükröződési tényezőjű anyagok – mint például a sárgaréz vagy a vörösréz – megmunkálásához is igen előnyös. A teljes sorozat moduláris rendszerként lett tervezve, amely így az 1 kW és 6 kW közötti széles teljesítmény tartományt lefedi.

Az Amada FLW sorozatának egy igen különleges egysége az optikai rendszer, ami egy szabadalmaztatott forgó lencsét tartalmaz. Ez azt jelenti, hogy a lézernyaláb többé már nem egy ponton sugározza be a felületet, hanem egy kis területen végez körkörös mozgást. Ennek köszönhetően nagyobb és egyenetlenebb hézagok is átívelhetők, és az egész hegesztési folyamat tisztábbá és egyenletesebbé válik. Az anyagba történő hőtranszport is optimalizált. Ennek eredménye a pontos határokkal rendelkező hegesztési varratok, és a fölösleges anyagtöbblet szinte teljes kiküszöbölése. Ez a képesség nagyban hozzájárul az FLW sorozat kiemelkedő gazdasági hatékonyságához, mivel minimalizálja vagy adott esetben teljesen szükségtelenné teszi az utómunkálatokat.

Az FLW sorozat speciálisan kifejlesztett szoftvere és a nagyfelbontású kamerarendszer valóban felhasználóbaráttá teszi a gépek használatát. A gépkezelők sokkal gyorsabban, akár intuitív módon is készíthetnek új hegesztési programokat, és a kamerák segítségével történő pozícionálásnak köszönhetően a rendszer beállítási ideje nagyjából 50%-al csökkenthető.

forrás: Amada

[nggallery id=97]

További információ:

Az AMADA gépek magyarországi forgalmazója az EPL-Tech Kft.

Megosztás
[
    ]