Új HM-200 szériás Micro Vickers keménységmérő innovatív technológiával

Mitutoyo HM-200Elérhetőek az új HM-200 Micro Vickers keménységmérő gépek a Mitutoyo Amerikánál. A HM-200 Micro Vickers keménységmérők a legújabb benyomódási méreteket mérő optikai rendszereket ötvözik elektromágneses terhelővel – s ez csak kettő a sok új, a gépbe épített termelékenység növelő technológiából.

Modelltől függően a Mitutoyo HM-200 szériás Micro Vickers keménységmérő érintőképernyős vezérléssel vannak felszerelve, valamint elérhető CCD kamera (A rendszer) vagy beépített USB színes, megapixeles képfeldolgozó rendszerrel és AVPAK automatikus benyomódás mérő szoftverrel (B rendszer).

A HM-200 szériás Micro Vickers keménységmérő elektromágneses terhelő berendezésével egyszerűen beállítható a kívánt terhelő erő 0,403 mN és 19610 mN között (HM-220). Az objektív lencséi nagy munkatávolságot biztosítanak 6 elérhető MH PLAN objektívvel. A 10-szeres, 20-szoros, 50-szeres és 100-szoros nagyítású típusok a benyomódások vizsgálatát szolgálják, míg a 2-szeres és 5-szörös a szélesebb látószöget igénylő vizsgálati feladatokra használhatók. A pozícionálás alatt a pontos helyzet digitális kijelzőn leolvasható, 25 x 25 mm-es, 50 x 50 mm-es lökethosszok választhatók. A LED megvilágítás hosszú élettartamot és kis energiafelhasználást biztosít.

 

HM-200 szériás Micro Vickers keménységmérők motorikus revolver mechanizmussal rendelkeznek, mely automatikusan átváltható szúrószerszám és az objektív lencse között az érintőképernyővel (A rendszer) vagy AVPAK szoftvert futtató PC-vel (B rendszer) is; mind az A, mind a B rendszer manuális váltást is lehetővé tesz.

Továbbá az új HM-200 szériás Micro Vickers keménységmérők támogatják mérési adatfeldolgozók használatát, mint a MeasurLink, a Mitutoyo szabadalmaztatott statisztikai kiértékelő és folyamatfelügyelő programját, mellyel statisztikai analízis végezhető és SPC rendszerből valós idejű mérési eredményeket biztosít. A program vállalati szintű funkciókért magasabb szintű hálózati környezetbe is bekapcsolható.

forrás: mitutoyo.com