Sinumerik 808D belépő kategóriás CNC vezérlő

A Siemens új belépő kategóriás CNC vezérlőt mutatott be a Sinumerik 808D képében, melynek ingyenesen kipróbálható PC-s verziójáról már írtunk oldalunkon. Mostani cikkünkben magán a valódi vezérlőn a sor. Az operátor-panel alapú Sinumerik 808D Milling (maráshoz) és Sinumerik 808D Turning (esztergáláshoz) CNC vezérlők igen kompakt és könnyen karbantartható kialakítással rendelkeznek.

Siemens Sinumerik 808D

Siemens Sinumerik 808D

Hatékony CNC funkcióik kiváló pontosságot eredményeznek a munkadarabokon miközben minimalizálják a megmunkálási időt. A már szintén elérhető Sinamics V60 hajtásrendszerrel és 1FL5 szervo motorokkal kombinálva a Sinumerik 808D vezérlők teljes mértékben kielégítik a szabványos esztergák és marógépek igényeit. A Sinumerik 808D startGUIDE oktatócsomagnak köszönhetően a rendszerrel kapcsolatos minden folyamat – tervezés, kezelés és gyártás – könnyedén és gyorsan elsajátítható. A Sinumerik 808D alapfelszereltsége a szerszámgép vezérlő panel és a hozzá tartozó Motion-Connect kábelek is.

Sinumerik 808D Turning

A Sinumerik 808D Turning CNC vezérlő a modern esztergák igényeinek teljes kielégítésére lett kifejlesztve. Intelligens CNC funkciói (flying spindle/C axis switchover) a lehető leggyorsabb és legpontosabb megmunkálást teszik lehetővé.

  • A rendszer egy csatornán maximálisan 4 tengelyt/orsót képes kezelni.
  • Rendszerre szabott szoftver ferdeágyas CNC esztergákhoz és síkágyas, manuálisan vezérelt fél-CNC esztergákhoz.

Sinumerik 808D Milling

A Sinumerik 808D Milling CNC vezérlő a modern marógépek igényeinek teljes kielégítésére lett kifejlesztve. A dinamikus blokk tömörítéssel és intelligens előretekintő funkcióval rendelkező Sinumerik MDynamicsnak köszönhetően ez a vezérlő öntvények megmunkálására is ideális választást jelent.

  • A rendszer egy csatornán maximálisan 4 tengelyt/orsót képes kezelni.
  • A szoftver függőleges megmunkáló központokhoz lett kialakítva.

forrás: cnc4you.siemens.com

További információ

A Siemens hivatalos weblapján

Megosztás
[
    ]