Összeolvadt a Stratasys és az Objet

A Stratasys Inc. és az Objet Ltd. bejelentette a két cég teljes összeolvadását, amivel a 3D nyomtatási technológiákkal és a digitális gyártással foglalkozó szektor egyik legnagyobb vállalatává váltak. A létrejött közös cég Stratasys Ltd. néven fut tovább és részvényei 2012. december 3. óta az SSYS azonosító alatt érhetők el az amerikai NASDAQ részvénypiacon. Az új cég piaci értéke megközelítőleg 3 milliárd dollár; a korábbi Stratasys részvényesek az összeolvadás utáni részvények nagyjából 55%-át birtokolják, míg a korábbi Objet részvényesek tulajdonrésze 45%. Az új cég két központja a minesotai Eden Prairieben és az izraeli Rehovotban található.

Stratasys + Objet

Stratasys + Objet

Az így létrejött cégóriás kínálatában az additív technológiák széles skálája megtalálható lesz, melyet három fő technológiai irányzatba sorolnak. Az FDM technológiát funkcionális prototípusokhoz és termékekhez ajánlják, a tintasugaras 3D nyomtatáson alapuló PolyJet technológiát az igazán részletes és nagy felületi finomságú prototípusokhoz, míg a szintén tintasugaras alapokon nyugvó Solidscape technológiát a precíziós öntésnél is előszeretettel használt komplex viaszminták gyártásához. A technológiák bővülésén felül a Stratasys Ltd. immár több mint 260 partnerén keresztül tarthatja a kapcsolatot ügyfeleivel és népszerűsítheti az additív technológiákat világszerte.

Az új cég teljeskörű portfóliója

Az új cég teljeskörű portfóliója

David Reis, a Stratasys vezérigazgatója így nyilatkozott az összeolvadásról: “Nagy örömünkre szolgál, hogy egy vállalatként folytathatjuk munkánkat, aminek számos előnyét élvezhetik majd részvényeseink, ügyfeleink és alkalmazottaink is egyaránt. A Stratasys ezzel egyedülálló pozícióba került, mivel átfogó portfóliót tudunk kínálni ügyfeleinknek, miközben olyan kiterjedtségre, csapatra és pénzügyi háttérre is szert tettünk, ami elengedhetetlen jövőbeli céljaink realizálásához. Örömmel nézek elébe a vezetőséggel, a menedzsmenttel és a cégünk minden alkalmazottjával folytatott közös munkának, melynek során biztosítani fogjuk a zökkenőmentes átállást és folytatjuk iparvezető technológiáink fejlesztését.”

A két cég immár közös weboldala a www.stratasysfora3dworld.com címen érhető el.

forrás: stratasys.com