Hogyan készül az igazán nagy méretű koronás anya?

BIGLIA B658YS koronás anya
A Biglia 658-as szerszámgép-sorozatot magas stabilitás és pontosság jellemzi, rúd-, szálanyag- és tengely megmunkálásra fejlesztették ki. A 650/658-as gépek kiválóan bevethetőek az egyik legnagyobb kihívást jelentő, nagy szilárdságú kompozit anyagok megmunkálására is, melyek akár 1.000 N/mm2 szilárdsággal rendelkeznek. Ezeket a képességeket három fő faktor teszi lehetővé: a közvetlen hajtású, rendkívül stabil revolver, a modern szinkron-motororsó technológia a maga 30 kW-os teljesítményével, valamint a stabil gépágy az utazóoszlopos felépítéssel és csúszóvezetékekkel.

Nem átlagos feladat a ∅60 mm-es furat telibe fúrása, de a videóban szereplő BIGLIA B 658YS eszterga könnyedén megbirkózik a feladattal. A vezérelt ellenorsónak köszönhetően még az anya “koronájának” kimarása is egyszerűnek tűnik. A videóban lépésről lépésre, műveletelemről műveletelemre végigkövethetjük, hogyan lehet elkészíteni egy igazán nagy méretű koronás anyát.

A gépen esztergálható legnagyobb átmérője ∅410 mm, de az elforduló átmérő ∅600 mm. A 22kW teljesítményű főorsó akár 539 Nm nyomaték leadására is képes, az ellenorsó 17 kW teljesítményű, 159 Nm nyomatékú. 12 aktív szerszám fogható be, melyeket 4.000 1/perces fordulattal hajt meg a legfeljebb 5,5 kW teljesítményű szerszámorsó.

További információ

A BIGLIA honlapján.

Megosztás
[
    ]