Edgecam fájlok kezelése az Autodesk Vault rendszerrel

Edgecam Vault Interface_1Az Edgecam legújabb verziója közvetlen interfészt tartalmaz az Autodesk Vault 2013-hoz, lehetővé téve az Edgecam fájlok kezelését az adatkezelő rendszerben.

Az Autodesk Vault 2013 egy mérnöki adatkezelő eszköz, ami a számos Edgecam felhasználó által használt Autodesk Inventor és Autodesk Inventor Professional CAD rendszerekbe van integrálva.

Az Edgecam az Autodesk Inventor tanúsított partnermegoldása.

Edgecam Vault Interface_3A modellfájlok és az Edgecam megmunkálás fájlok Autodesk Vault-ban történő tárolása lehetővé teszi a tervező csapatok számára a munkafolyamatok nyomon követését, és a verziókontrollt az egyes lépések fölött a többfelhasználós környezetben. Ennek segítségével könnyebben rendezhetőek és újrafelhasználhatóak a tervek, csökkenthető a tervek vázlatból történő újbóli létrehozásának szükségessége.

A Vault automatikusan rögzíti az Edgecam alkatrészfájlok revíziótörténetét, csökkenti a verzió kontroll hibák lehetőségét a fájlok biztonságos követhetőségével, biztosítva a csapattagok számára, hogy mindig a megfelelő adathoz tudjanak hozzáférni.

Edgecam Vault Interface_4A Vault integrációja az Edgecam menüstruktúrájával ugyanazt a stílust követi, mint az Autodesk Inventor esetében, ami azt jelenti, hogy a parancsok már a munkafolyamat során elérhetők. A felhasználók közvetlenül az Edgecam-ből hozzáférhetnek a Vault-hoz, így az alkatrész fájlok könnyen beadhatók és kivehetők, visszavonhatók a kivételek és megtekinthető a módosítástörténet.

Abban az esetben, ha egy Inventor modellt tartalmazó Edgecam fájl kivételre kerül a Vault-ban és a felhasználó betölti azt az Edgecam-be, úgy minden új módosítást felismer a rendszer az Inventor modellen, és megjelöli a frissítés lehetőségét az Edgecam-ben.

Az Edgecam-be integrált Vault funkcionalitások elérhetők az Autodesk Vault 2013 minden verziójában – Vault Basic, Vault Workgroup, Vault Collaboration és Vault Professional.

forrás: edgecam.hu

További információ

Az Edgecam honlapján.