A Heidenhain iTNC530 vezérlő új funkcióival hatékonyabb a megmunkálás

Bővített szerszámkezelés

Bővített szerszámkezelés

Számtalan, vásárlókkal folytatott egyeztetésnek és megbeszélésnek, valamint az új elvárásoknak köszönhetően folyamatosan születnek azok az új ötletek, melyek egyszerűbbé és kényelmesebbé teszik az iTNC 530 használatát. A Heidenhain szoftverfejlesztői sokat felhasználtak ezek közül, hogy hasznos, új funkciók kerüljenek a vezérlésbe. Néhány új funkciót mutatunk most be, melyek a 60642x-03 verzióban találhatók.

Bővített szerszámkezelés

Az új szerszámlistában az egyes szerszámtípusokat jelképező ikonok teszik még egyszerűbbé a szerszámok áttekintő táblázatában az eligazodást.

Grafikusan támogatott programközi futtatásindítás

A pontmintázat megmunkálások programközi indítását teszi egyszerűbbé egy grafikus felugró ablak, melyben egyszerűen csak a soft key-ekkel ki kell választani a megfelelő alakzatot a kezdéshez.

Programközi futtatásindítás

Programközi futtatásindítás

Grafikusan támogatott fájlválasztás

Találja meg a megfelelő programot még gyorsabban: bármely üzemmódban a program kiválasztásakor (PGM CALL gomb) a TNC vezérlő grafikus előugró ablakban mutatja az a kontúr grafika elő nézetét.

Mentés és elvetés

A Mentés és Elvetés funkciókkal a felhasználók eldönthetik, hogy az elvégzett változtatásokat megtartják vagy elvetik. Új fájlba is lehetőség van menteni az új Mentés másként funkciónak köszönhetően.

 

Új INFO státuszablak

Egy új fül található az INFO státuszablakban, melyen az elektronikus kézikerék elmozdulások lehetséges megengedett értékei láthatók.

A DXF konverter új felülete

A DXF konverter új felülete

Optimalizált DXF konverter

Kontúrok definiáláshoz a TNC vezérlőben közvetlenül megnyithatók CAD fájlok. A DXF szerkesztőben egyszerűen kijelölhetők rajzi elemek, definiálhatók bázispontok, létrehozhatók furatmintázat fájlok. A TNC a második kontúrelem kiválasztása után felismeri a kiválasztási iránynak megfelelően az összefüggő kontúrelemeket és felkínálja azokat kiválasztásra, nem csak zárt geometria esetén. A kiválasztott kontúradat könnyen elmenthető. A TNC a kontúr alapján megtalálja a legrövidebb utat az egyes geometriai alakzatok között és ezek mentén mozgatja a szerszámot.

Néhány további újdonság a DXF konverterből:

  • Már lehetséges a kontúrok másolása puffer memóriába, majd közvetlenül beilleszthetők az NC programokba.
  • A pozíció adatok ponttáblázatban, valamint hagyományos formátumban is elmenthetők, hogy régebbi TNC vezérlőkön is felhasználhatók legyenek, melyek nem támogatják ezt a formátumot.
  • Az opció mezőben közvetlenül kiválasztható, hogy .H programként vagy .HC kontúrprogramként kerüljön mentésre a geometria.
  • A DXF konverter már párhuzamosan fut a vezérlőn, így az adatokat gyorsabban lehet a program különböző részeibe illeszteni.
  • Egyszerűen kezelhetővé vált a program kezelése. A TNC minden lehetséges funkciót megjelenít az ikonsoron, így már nem kell a soft-key gombokkal mozogni a menürendszerben.
  • A legutolsó zoom beállítás mentésre kerül.
  • Az utolsó koordináta rendszer origó mentésre kerül.
  • A körközéppontok közvetlenül jelölhetők.
  • A kiválasztott geometriai elemről az info ablakban találhatók adatok. Megmunkálási pozíciók X, Y koordinátái, kontúrelemek kezdő és végpontjai, a körök középpontja és irányítottsága is megtalálható itt.

forrás: heidenhain.de

További információ

A Heidenhain magyar nyelvű honlapja.

Megosztás
[
    ]