TM-3000: 2D optikai mikrométer

Keyence TM-3000

Keyence TM-3000

A KEYENCE TM-3000 szériája új lehetőségeket teremt a nagy sebességű kétdimenziós gyártósori mérések terén. Használatával elkerülhetőek a költséges, számos operátor munkáját igénylő offline ellenőrzések. Ez az eszköz a képfeldolgozó rendszerekkel szemben is jóval pontosabb alternatívát kínál. A 2D optikai mikrométer nagy sebességű CPU-val és két dedikált jelfeldolgozó DSP-vel rendelkezik. A párhuzamos feldolgozást lehetővé tevő négy processzor gyors, 1800 kép/perc sebességű feldolgozást tesz lehetővé.

Stabil mérés mikronos pontossággal

A 2D optikai mikrométer kettős telecentrikus optikai rendszert használ kollimált sugárnyalábbal. A kétdimenziós CMOS szenzor érzékeli a bejövő fény világos és sötét éleit, és méri a céltárgy méreteit. A kettős telecentrikus rendszer a tárgy pozíciója alapján korrigálja a CMOS-ra vetített képet. Így nagy pontosságú, szubpixel pontosságú mérés érhető el, a modelltől függően 0,5 – 3 µm pontossággal és ± 0,06 – ± 0,2 µm ismételhetőséggel.

16 mérési pont a céltárgy megváltoztatása nélkül

Mivel a TM-3000 sorozat kétdimenziós, akár 16 méretet is képes egyszerre mérni. A rendszerrel több mint 15 mérési módot használhatunk, így az alkalmazások nagy többségére megfelelő megoldást kínál, mint például a furatátmérők, központok közötti távolságok, átmérők, metszéspontok koordinátái, szögmérések, magasságok, magasságkülönbségek, függőlegestől mért távolságok, sugár, külső átmérők, és így tovább. A TM-3000 széria ezenkívül automatikusan korrigálja a céltárgy pozíciójának változását és elfordulását, így pontos  mérési eredményeket ad még nehezen pozicionálható, vagy a sugárban véletlenszerűen elhelyezkedő tárgyak esetében is. Az eszköz beállítása nagyon egyszerű és nincs szükség kiegészítő pozicionáló mechanikai rendszerre.

Az egyszerű programozás és a megjelenítés PC nélkül is elvégezhető. A mért értékek és a látott képek visszakereshetőségének köszönhetően a TM-3000 sorozat nyomon követhető adatokat szolgáltat. A mérési tartomány akár 65 mm átmérőjű is lehet, az adó és a vevő között 270 mm maximális távolsággal. A LED technológia kivételes stabilitást és nagyon hosszú élettartamot garantál.

forrás: MEPAX

További információ

A Keyence Magyarország oldalán vagy az alábbi elérhetőségeken:

Tel.: +36 1 802 73 60
Fax: +36 1 802 73 61
E-Mail: info.hungary@keyence.eu

Megosztás
[
    ]