Siemens EASY START NC: automatikus főprogram generálás

EASY START NCAz EASY START NC hasznos eszköz lehet szerszámkészítéskor, a programmal automatikusan generálhatók főprogramok.

A Sinupedia fejlesztői készítettek egy kisméretű, ám nagyon találékony CNC eszközt, mellyel az alprogramokkal végzett mindennapi munka sokkal egyszerűbbé válik. A szerszámok forgácsolásában bevett szokás, hogy a CAM-ből kinyert NC programokat alprogramokként futtatják. Később ezeket az alprogramokat a főprogramba “EXTCALL” paranccsal lehet meghívni. Ha sok alprogramra van szükség a végrehajtásban, akkor időrabló és relatív költséges ennek a főprogramnak a létrehozása. Az EASY START NC programmal egyszerűen és gyorsan hozható létre főprogram már meglévő alprogramokhoz.

A program egyszerűen telepíthető Windows alapú számítógépre. A program indítása után ki kell választani az alprogramokat tartalmazó mappát egy külső meghajtóról. Egy, már létező sablon alapján elkészül a mappába az alprogramok hívásokat is tartalmazó főprogram.

EASY START NC generált programAzokat az alprogramokat, melyek meg kell hívni a főprogramban, egy dialógus ablakban kell kiválasztani. A felső beviteli mezőben a külső adattárolón található alprogramok közül lehet választani, az alsó mezőben az NC gépen találhatók közül lehet kiválasztani a megfelelőt. Ezek lehetnek mérési ciklusok, amik nem készültek el a CAM programozás során.

Miután az alprogramok ki lettek választva, a főprogram egyszerűen létrehozható. Az előugró ablakban átnézhető a létrehozott program és elmenthető főprogramként (*.MPF)

Még több részletes információ található a (csak német nyelven elérhető) Sinupedia oldalán, ahonnan a program is letölthető.

forrás: www.cnc4you.siemens.com

További információ

A Siemens CNC4you oldalán.

Megosztás
[
    ]