NCT útinapló az IMTS Chicago kiállításról – 1. rész

Az alábbi élménybeszámoló sorozatot az NCT csapatától kaptuk az IMTS Chicago kiállításról. Büszkék lehetünk arra, hogy egy magyar csapat állított ki egy észak-amerikai rendezvényen, melyet – éppen az alábbi beszámoló alapján – sikeresen zártak.

Beszámoló a chicagói IMTS 2012 évi szerszámgépipari és elektronikai
kiállításról és egy kéthetes utazásról az USA-ban
1. rész

Péntek

NCT - Standépítés az IMTS kiállításonIndulás Budapestről 2012.09.07-én pénteken 14 órakor és érkezés, londoni átszállással, Chicagóba még szintén pénteken 20 órakor. Hűvös estével fogadott minket Chicago. Szállásunk a Michigan-tó partján egész közel a vásárhoz és nem túlságosan messze a belvárostól egy szerény állapotú szállodában van. Másnap, szombaton, reggel 7 órára kaptunk bevonulási időpontot a vásárra. A 7 órás időeltérés ezúttal is megtette a magáét. Itteni idő szerint éjjel 11-ig hősiesen, ébren kitartottam. Bár ekkor az álmosságtól szinte elájultam, két óra múlva éjjel 1-kor mégis frissen ébredtem és ez az állapot egészen reggelig megmaradt. Csak a felkelés után szállt el. A Marathon Machine Tools (NCT partner) vezetőjével úgy állapodtunk meg, hogy reggel 6 és 7 óra között beállnak a kamionnal a sorba és amikor már látszik, hogy hamarosan következnek, akkor indulunk mi többiek ki a vásárra.

Szombat

NCT - Standépítés az IMTS kiállításon

A targonca reggel 9-re pakolta le a gépet, a bútorokat és a dobozokat a stand elé

A jelzés 8 órakor érkezett, hogy mehetünk, mert hamarosan lerakodják a szállítmányt. Ez valóban így is volt. Mikor kiértünk szombaton 9 órára a standunkra, a bútorokat és az NCT termékeket tartalmazó ládákat éppen akkor tette le a targonca a standunk elé. Az IMTS egy ún. szakszervezeti kiállítás, ami annyit jelent, hogy iszonyatosan drága, és a standépítés, standberendezés a helyi vásárépítő munkások feladata. Természetesen minden borsos áron. A korábbi vásárokon ez olyan mértékben így volt, hogy figyelő szolgálatot kellett felállítania a stand körül annak, aki valamilyen munkát maga akart elvégezni. Lebukás esetén büntetést kellett fizetni, súlyos esetben akár a vásárról is kitilthatták a túl szorgalmas kiállítót. No ezúttal semmi ilyet nem tapasztaltunk. Szakadásig dolgozhattunk, amit a helyi munkások mosolyogva hagytak jóvá. Szépen összeállt a stand! Köszönhető ez a precíz csomagolásnak, a kiváló előkészítésnek és a kreatív helyszíni személyzetnek. Ezúttal semmilyen hiány, hiányosság nem mutatkozott. Minden szükséges holmi be lett csomagolva és rendben megérkezett. Minden vezérlő fel volt töltve a megfelelő PLC-vel és szoftverrel, a szerszámgép is azonnal elindult. Némi fejtöréssel sikerült a standból kihoznunk a maximumot. Bár egy zsebkendőnyi területünk van, a megjelenésünk színvonalas. Bátran mondhatom, hogy egyedüli magyar kiállítóként nem hozunk szégyent sem Magyarországra, sem az NCT-re.

Vasárnap

Pihenés, városnézés.

Hétfő

NCT - Standépítés az IMTS kiállításon

Elsőként a környékbeli kiállítók érdeklődtek a cégről és főleg Magyarországról

Az első napon ezúttal sem volt nagy forgalom. Elsőként, érdekes módon, a környékbeli kiállítók érdeklődtek a cégről és főleg Magyarországról. Sokan megjegyezték, hogy míg rosszak a gazdasági hírek több európai országról (Spanyolország, Görögország), addig Magyarországról ilyen információkat nem hallani. Hogy megy a gazdaság, hogy megy az NCT-nek, kérdezték? Érkeztek azért látogatók is. Folyamatosan vitték a prospektusokat, adták le a regisztrációs lapjukat. Apropó regisztráció. Itt mindenből pénzt csinálnak. Minden vásári látogató kap egy QR kódos névjegykártyát, amit a nyakában hord. A kiállítók bérelhetnek 600 USD borsos áron egy olvasót, amivel leolvashatják ezeket a kódokat, majd a központi adatbázisból kapják meg a látogató adatait. Egy iPhone is leolvassa ezt, kiad egy nevet és egy számsort, de ezzel sajnos semmit sem lehet kezdeni, mivel az adatbázis a készülék bérbeadójánál van. Így kell a drága bérelt eszköz.

Kedd

NCT Tárgyalás az IMTS kiállításon

Póka István, az NCT Kft. ügyvezetője tárgyal az IMTS kiállításon

Második nap. Ez már sokkal keményebb volt mint az előző. Folyamatosan érkeztek az érdeklődők. Rengeteg regisztrációt gyűjtöttünk. Egy nagyon komoly indiai és egy indonéz vevővel is tárgyaltunk. Az egyik 35 db vezérlőre és hozzá való hajtáscsomagra kért árajánlatot. Többször visszajöttek a standunkra, nagyon elszánt vásárlóknak látszottak. Az Indonéz szóban meg is rendelt egy teljes csomagot és azzal fenyegetőzik, hogy továbbiakra is szüksége lesz rögtön utána, ha beválik az első. Várja a hivatalos árajánlatot és ígérete szerint küldi a megrendelést.

Folytatjuk…

További információ:

Az NCT Kft. honlapja