Kitamura Mycenter-HX800iL nagyméretű alkatrészekhez

A nagyméretű alkatrészek precíziós megmunkálására új horizontális megmunkáló központot mutatott be a Kitamura Mycenter-HX800iL néven. Ez a modell a gépek szerkezeti szilárdságának, kimagasló pontosságának és az egyedi módon, kézzel történő kivitelezésének köszönhetően jelent tökéletes választást a méretes alkatrészek nagy igénybevételű megmunkálásához. A Mycenter-HX800iL, 34 tonnás össztömegével elsősorban a járműipar, a repülőgépipar és az energetikai ipar igényeit hivatott kielégíteni.

Kitamura Mycenter-HX800iL

Kitamura Mycenter-HX800iL

A nagyméretű alkatrészek rögzítésére a kiterjedt munkaterületen található 800 x 800 mm-es paletta szolgál, melynek maximális terhelhetősége 1.500 kg. Az X/Y/Z tengelyek mozgástartománya rendre 1.397, 1.250 és 1.325 mm.

Szerkezeti szilárdság

A Mycenter-HX800iL ágyazása a legjobb minőségű meehanite öntvény, amely optimális csillapítást és rezgéselnyelési képességet biztosít a gép számára. Egy tengely teljes lökethosszán a pontosság +/-0,00201 mm, melyhez +/-0,00099 mm-es ismétlési pontosság társul. A tengelyek maximális gyorsmeneti sebessége 50 m/perc, amely a gép tömör fémtömbös megvezetésének és a szabadalmaztatott iker-golyósorsós, kettős visszacsatolású hajtástechnológiájának köszönhető. Minden csatlakozó felület egyedileg, kézi hántolással kerül megmunkálásra, ami sokkal tökéletesebb felfekvést és orientációt biztosít, mint a szerszámgépen történő megmunkálás. Ez a legkisebb részletekre való odafigyelés szavatolja a kívánt pontosságot, a hosszútávú megbízhatóságot és a kimagasló teljesítményt.

Teljesítmény

A Mycenter-HX800iL alapfelszereltsége a 26 kW-os, maximum 12.000 ford/perc-es fordulatszámra képes főorsó, melynek maximális nyomatéka 380 Nm. Opcionálisan egy 8.000 ford/perc fordulatszámú nagynyomatékú főorsó is igényelhető, melynek maximális nyomatéka 950 Nm.
A Kitamura gépek közös jellemzője a fogaskerék hajtóműves főhajtás. Ez teszi lehetővé az alacsony (26 kW) teljesítmény melletti magas (380Nm) nyomatékot. A nagysebességű 12-15.000 ford/perces alacsony zajszintű fogaskerék hajtóműre világszabadalommal rendelkezik a cég. Ez a rendszer jelentős energiaköltség megtakarítást idéz elő 3 műszakos munkarendnél. (kisebb energia felvétel mellett a fogaskerekes hajtóművel nagyobb nyomaték). 3-4 év távlatában ez a megtakarítás akár a gépár 30-40%-át is kiteheti.

Hatékonyság

A szabványos, teljes értékű 4. tengellyel ellátott körasztal pozicionálási sebessége +/-2,5 rad/s, melyhez 90 fokonként 0,68 másodperces indexálási idő tartozik. A Mycenter-HX800iL 180°-ban elforduló palettacserélő rendszert is tartalmaz, ami lehetővé teszi megmunkálás közben a második palettán történő alkatrész betöltést, ellenőrzést és eltávolítást, ezzel jelentősen növelve a termelékenységet. A szerszámgépek alapfelszereltsége továbbá a kevesebb mint 3 másodperces szerszámcserélési idővel rendelkező automatikus, 50 férőhelyes szerszámtár. Ez utóbbi, igény szerint akár 250 férőhelyig is bővíthető.

A Mycetner-HX800iL vezérléséről jelenleg a FANUC 16iMB CNC vezérlője gondoskodik, 2013-tól pedig FANUC 30iB típussal szerelik majd.

forrás:  kitamura-machinery.com

További információ

A Kitamura hivatalos honlapján.
A Kitamura szerszámgépek magyarországi forgalmazója a TST Machine Kft.

Megosztás
[
    ]