Innovatív megoldások: Puli Space és Prezi a Telenornál

PuliSpace RoverA Telenor Magyarország Zrt. november 15-én tartotta projektmenedzsment napját, ahol munkatársaik számára számos érdekes és kreatív programot szerveztek.

A meghívott előadók között jelen volt a Prezi csapata, akik egy kis magyar cégből rövid évek alatt nemzetközi csapattá nőtték ki magukat. Ők egy olyan prezentációs szoftvert hoztak létre, mely alkalmas a nemlineáris előadások bemutatására. Ezen a területen, mint sok más irodai alkalmazásban is, a Microsoft termékei élnek a legtöbb ember fejében. A PowerPoint az Office csomag fejlődésével egyre igényesebb módon képes tálalni mondanivalónkat, de a haladási irány így is kötött marad. A Prezi ezzel szemben egymással azonos szinten kapcsolódó vagy éppen részhalmazokat tartalmazó anyagokat is egyszerűen és érthetően képes vizuális formába önteni.

Az érdeklődők a Puli Space Technologies csapatát is láthatták, akikkel már korábban is találkoztunk. Míg korábbi cikkünkben még nem mutathattuk meg a magyar holdjárót, a Telenor székházában már nagy nyilvánosság előtt forgolódott a magyar Puli. Dr. Pacher Tibor előadásában elmondta, hogy a Google X-Prize versenyben neveztek, és robotjukkal szeretnék meghódítani a Holdat. A magyar űrjáró szerkezet eddig már sok teszten átesett, és még mindig derekasan állja a sarat, mikor sok ország versenyzői csapata már kihullott a tudományos kihívás rostáján.
A magyar csapat továbbra is mindenfajta segítségnek nagyon örül, korábban ezzel a felhívással igyekeztünk támogatni a munkájukat.

A projektmenedzsment nap keretében a résztvevők közösségépítő játékokon vehettek részt, és egy közös kirakót is készíthettek el úgy, hogy mindenki egyetlen puzzle elhelyezésével járult hozzá a teljes képhez.

További információ:

A Puli Space Technologies honlapja
A Prezi honlapja