Ikerasztalos megmunkáló központok a Milltronics-tól

A Milltronics ikerasztalos TTC sorozatú CNC megmunkáló központjai két munkaasztallal rendelkeznek, melyek egyaránt használhatók egymástól függetlenül, szünetmentes üzemben, vagy szinkronizált módban összekapcsolva a hosszú alkatrészek megmunkálásához. Ezek a gépek főként a nagy termelékenységű iparágakban, például az öntvényiparban ideálisak, ráadásul tervezésüknek köszönhetően a TTC sorozat gépei két szerszámgépet rejtenek egyetlen kivitelben. A független és szinkronizált módok közötti átkapcsolás a Fanuc Series 32i CNC vezérlőjén keresztül történik.

Milltronics TTC Series

Milltronics TTC Series

Amikor a két asztal egymástól függetlenül üzemel, akkor az egyes asztalokon futhat ugyanaz az alkatrész, vagy akár eltérő alkatrész is. Ezen felül lehetőség van az egyik asztalon a kész alkatrészek és az új munkadarabok átszerelésére is, miközben a másik asztalon épp megmunkálás zajlik. Szinkronizált módban a két asztal egyként működik, így egyetlen szerszámgép segítségével megvalósítható a hosszabb munkadarabok egy befogásban történő megmunkálása is. A TTC sorozat modelljei felszerelhetők egy programozható csúszó-befogó rendszerrel, amivel lehetőség nyílik a hosszú alkatrészek progresszív, úgynevezett “inchworm” megmunkálására.

A TTC sorozatban két modell érhető el. A TTC24 két 560 x 660 mm-es asztallal rendelkezik, melyek független úthosszai 584 x 635 mm. Összekapcsolt módban az asztal kiadódó felülete 1.120 x 560 mm, a teljes mozgástartomány pedig 1.065 x 635 mm ebben az esetben. Az asztal maximális terhelhetősége 900 kg.

Ezzel szemben a TTC40 két darab 1.015 x 1.090 mm-es asztalt tartalmaz, melyek független mozgástartománya 1.040 x 1.015 mm. Összekapcsolt módban a kiadódó asztalfelület 2.030 x 1.090 mm, a teljes mozgástartomány pedig 1.980 x 1.015 mm. Az asztal maximális terhelhetősége 1.360 kg.

Mindkét modell rendelkezik automatikus szerszámcserélővel is, amely a TTC24 esetében 24 férőhelyes, míg a TTC40-nél már 40 férőhelyes.

forrás: milltronics.net

További informáciró

A TTC sorozat szerszámgépeinek részletes leírása a Milltronics honlapján
A Milltronics gépek magyarországi forgalmazója az IC-Hungary Kft.