Hurco újdonságok az idei IMTS-en

Az IMTS 2012-re egy teljesen új arculattal érkezett a Hurco, melynek lényegét John Donlon, a Hurco értékesítésért felelős alelnöke magyarázta el. “A már meglévő ügyfeleink évek óta tisztában vannak a CNC szerszámgépeink előnyeivel, mivel napi szinten is használják a vezérlőink termelékenységnövelő funkcióit. A Hurco új arculatával az innováció iránti elkötelezettségünket szeretnénk jobban visszatükrözni, mellyel biztosíthatjuk, hogy ügyfeleink továbbra is kihasználhassák a vezérlőink fejlett szoftveres funkcióinak előnyeit.” “Az ipari jelentések alapján manapság egyre nehezebb képzett munkaerőt találnia az egyes cégeknek, ami jelentősen akadályozza a növekedésüket. Ügyfeleink tapasztalatai alapján a Hurco CNC szerszámgépek ezt a problémát több szinten is orvosolják a vezérlő technológiánknak köszönhetően, mivel segítségével az összetett folyamatok leegyszerűsíthetők, az üzemi folyamatok hatékonyabbá tehetők és a termelékenység is átfogóan növelhető. A Hurco ezen fejlett technológiája és ügyfeleink szakértelme egy igen szoros partneri együttműködést jelent, így új mottónkat is ennek fényében választottuk meg: Mind Over Metal.”

Hurco VMX42SRT

Hurco VMX42SRT

A Hurco standjának központi gépe az új VMX42SRT öttengelyes megmunkáló központ volt. Ez a direkt hajtású C-tengellyel ellátott, dönthető körasztallal rendelkező szerszámgép megnövekedett munkaterületet és nagy rugalmasságot biztosít a felhasználók számára. A nagyobb asztalnak köszönhetően akár 1.065 x 610 mm-es munkadarabok is megmunkálhatók a segítségével. Az alapkivitel mozgástartományai X/Y/Z irányokban 1.065/610/610 mm, melyekhez rendre 35/35/30 m/perc-es gyorsmeneti sebességek tartoznak. További alapfelszereltség a 40 férőhelyes automatikus szerszámcserélő és a beépített Hurco vezérlés, amely dialógus és NC programozási móddal is rendelkezik. A VMX42SRT mellett további öt új megmunkáló központ modell is bemutatkozott az IMTS-en, melyek a VM5, a VM10HS, a VM10UHS, a VM24HS és a VM42HS neveket kapták.

Az új arculat és az új szerszámgép modellek mellett hivatalosan is bejelentették a cég szabadalmaztatott UltiMotionTM technológiájánaköttengelyes változatát. Ez a háromtengelyes gépeken már bizonyított technológia egyszerre képes növelni a felületi minőséget és csökkenteni a ciklusidőt akár 30-40%-al. Az UltiMotionTM dialógus és G-kódos programokhoz is egyaránt elérhető.

forrás: hurco.com