Gigászi U6 portálmaró a MAG-tól

A gyártás utolsó fázisába ért a gigászi, hattengelyes U6 portálmaró első példánya, amely a MAG egyik legújabb fejlesztésének számít. Ez a masszív szerszámgép közel 170 tonnát nyom, és elsősorban nagyméretű dízel motorblokkok és ipari alkatrészek gyártására tervezték. A rendszerhez tartozik még öt cserélhető megmunkáló fej is, melyek közül kettő egyedi tervezésű. Ezek segítségével akár 74,5 kW teljesítmény is munkára fogható, és egy 5.900 kg-os 16 vagy 20 hengeres motorblokk hatoldalas megmunkálása már három befogásból, nagyjából 30 óra alatt megvalósítható.

Az U6 kiegészítő tartozéka a megmunkáló fej cserélő és tároló rendszer, amely kevesebb mint egy perc alatt hajtja végre az automatikus cserét.

Az U6 kiegészítő tartozéka a megmunkáló fej cserélő és tároló rendszer, amely kevesebb mint egy perc alatt hajtja végre az automatikus cserét.

Ez egy teljesen kulcsrakész megoldás a MAG-tól, így a szerszámgép mellé adják a megmunkáló fejeket, a szerszámokat, az alkatrész programokat és a befogókat is. Ez a konkrét modell 13 x 2,6 x 1 x 1,25 méteres megmunkálási tartományokkal rendelkezik az X/Y/W/Z tengelyek mentén. A lineáris hajtásnak köszönhetően a tengelyek maximális sebessége akár 20 m/perc is lehet, ismétlési pontosságuk 0,01 mm. A W és Z tengelyek kombinációja egy programozható 2,25 méteres függőleges mozgástartományt eredményez, amivel mélyen az alkatrészekbe vagy az alkatrészek köré is pozicionálható a megmunkáló szerszám.

Az U6 motorblokk megmunkálás közben

Az U6 motorblokk megmunkálás közben

A szerszámgépet kétasztalos rendszerben tervezték, így akár megmunkálás közben is lehetőség van az elkészült alkatrész eltávolítására vagy a következő munkadarab befogására. A legnagyobb hatásfok és a minimális ciklusidő érdekében az öt megmunkáló fej cseréje automatikusan történik.

“Ez a szerszámgép kategóriájának legújabb és legfejlettebb modellje, amely kizárólag elektromos hajtásokat és lineáris technológiát használ a sebesség, a pontosság és a hatékonyság maximalizálására.” – foglalta össze Chip Storie, a MAG ügyvezető alelnöke. “A rendszer nagyon halk, és dinamikai szilárdságát is számos mérés során bizonyította.”

16 hengeres diesel motorblokk a szerszámgép asztalán

16 hengeres diesel motorblokk a szerszámgép asztalán

forrés: mag-ias.com

 További információ

A MAG-IAS hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]