Denso VS szériás robotok, már ISO-3 bizonyítvánnyal is

A kisméretű robotok gyártásában világvezetőnek számító Denso Robotics tovább szélesítette az új VS-Series robotkarok alkalmazási területeinek skáláját. A VS 050, 060, 068 és 087 kódnevekre hallgató modellek immár a tisztaszobák szigorú ISO 3-as követelményeinek is megfelelnek, így teljesen szennyezésmentes környezetben is felhasználhatók. Az új robotok speciális kiegészítései a korábban bemutatott VS modelleknek, melyek csak ISO 5-ös tisztasági besorolással rendelkeztek. Az új modelleket kifejezetten a vegyipar és a gyógyszergyártók számára fejlesztették ki, de ugyanúgy megfelelnek az elektronikai– és az élelmiszeripari alkalmazások igényeinek is.

Az új Denso VS széria

Az új Denso VS széria

A hattengelyes VS szériás robotkarok maximális sebessége 11.000 mm/s, amivel a kompakt kategória leggyorsabbjai közé tartozik. Az ISO 3-as bizonyítvánnyal rendelkező változatok különlegesen tömített csuklókkal vannak felszerelve, valamint a robot összes csatlakozójának a kivezetése is alul helyezkedik el, ami nagy előnyt jelent az abszolút higiéniás alkalmazások esetén.

A ciklusidő értelmezése

A ciklusidő értelmezése

Az új VS robotok ismétlési pontossága +/- 0,02 mm és +/- 0,03 mm közé esik, a robotkar hosszától függően. Az elérhető ciklusidő kevesebb, mint 0,33 másodperc, ahol a ciklus definíciója az oldalsó ábrán látható. A robotok a földre, a falakra és a plafonra is egyaránt felszerelhetők, maximális terhelhetőségük 7 kg. A Denso VS szériás robotjai 2011-ben az iF Product Design Award díját is elnyerték.

A 2012-es Automatica kiállításon többek között az új generációs VS széria robotkarjai is megtekinthetők voltak a Denso Robotics standján. Az érdekes bemutatók között mindenképpen meg kell említeni a kamerarendszerrel ellátott léghokizó robotot és a kisautó pályáját manipuláló robotpárost, ami a robotszinkronizációt és a valós idejű szabályozást volt hivatott demonstrálni.

 

forrás: densorobotics-europe.com

További információ

A Denso Robotics hivatalos oldalán.