Az OPEN MIND és a CGTech folytatja szoros együttműködését

Az OPEN MIND, a hyperMILL® CNC programozó szoftver fejlesztője, és a CGTech, a VERICUT® CNC szerszámgép szimulációs szoftver fejlesztője november 14-én bejelentette, hogy megújítják együttműködési megállapodásukat. Ennek a kapcsolatnak a keretein belül a két cég azon dologik szoros együttműködésben, hogy minél tökéletesebb összhangot tudjanak kialakítani a két szoftver között. A CGTech és az OPEN MIND mérnökei már korábban is dolgoztak együtt, amikor megalkották a hyperMILL és a VERICUT közötti illesztőfelületet. Mostani együttműködésük során ezt a felületet fogják továbbfejleszteni, hogy közös felhasználóik a VERICUT segítségével minél egyszerűbben tudják ellenőrizni a hyperMILL által generált és posztprocesszált szerszámpályákat.

A hyperMILL és a VERICUT integrációja

A hyperMILL és a VERICUT integrációja

“A hyperMILL innovatív technológiákat kínál 2,5 tengelytől egészen az 5 tengelyes maró, fúró és maró-esztergáló alkalmazásokig egyaránt. Ezeknek a megoldásoknak az a célja, hogy lecsökkentsék a programozási és megmunkálási időket, valamint biztonságosabbá tegyék a megmunkálási folyamatot. Számos ügyfelünk alkalmaz program-szimulációt a munkafolyamataik során, és közülük a legtöbben a VERICUT-ot választják. A hyperMILL és a VERICUT közötti adatkapcsolat nagyon nagy megbízhatósággal közvetíti az információkat a két szoftver között.” – foglalta össze Adrian Smith, az OPEN MIND Technologies ügyvezető igazgatója. A CNC programok számítógépen történő szimulációja lehetővé teszi a hyperMILL felhasználók számára, hogy javítsák munkájuk minőségét, növeljék termelékenységüket, és jelentős költségeket takarítsanak meg a ciklusidők optimalizációjának köszönhetően. Ennek segítségével az esetleges programhibákat már a szimuláció során észlelni lehet anélkül, hogy egy valódi szerszámgép épségét kockára kéne tenni.

“A CGTech VERICUT szoftvere piacvezetőnek számít NC programszimulátorok területén.” – jelentette ki John Reed, a CGTech ügyvezető igazgatója. “Az elmúlt évek szerszámgépipari fejlesztései, és a CNC megmunkálási folyamatok összetettségének növekedése mára már megkerülhetetlenné tette a szerszámgépek és a megmunkálások pontos szimulációját. A hyperMILL komplex megmunkálások terén megjelenő erősségeinek, és a VERICUT kifinomult szimulációs képességeinek ötvözésével egy olyan megoldást kapunk, ami a legnagyobb kihívásokat jelentő megmunkálási folyamatok során is megállja a helyét.”

Bővebben a CGTech-ről

A CGTech központja a Kalifornia állambeli Irvine-ben található; fő szakterületük a különféle gyártástechnológiák NC/CNC szimulációja, optimalizációja és analízise. A CGTech VERICUT szoftvere 1988 óta számít iparvezetőnek a CNC szerszámgépek szimulációjában. Leányvállalatai megtalálhatók Japánban, Kínában, Szingapúrban, Brazíliában, Németországban, Olaszországban és az Egyesült Királyságban, valamint világszintű viszonteladói hálózattal is rendelkeznek. A VERICUT szoftvert kis-, közép- és nagyvállalatok, egyetemek és kormányzati szervek is használják.

További információ a CGTech hivatalos honlapján, telefonon +44 (0) 1273 773538, vagy emailen info.uk@cgtech.com

Bővebben az OPEN MIND-ról

Az OPEN MIND Technologies AG az összetett alkatrészek tervezésére és gyártására szolgáló vezető CAD/CAM rendszerek és posztprocesszorok fejlesztője. Az OPEN MIND termékek igen széles skáláját kínálja, a 2D-s megoldásoktól egészen a szimultán öttengelyes megmunkálások lefedéséig. 13.000 eladott licenszükkel az OPEN MIND a világ minden táján és számos ipari szektorban képviselteti magát. Az OPEN MIND Technologies AG a Man and Machine leányvállalata.