A Sandvik Coromant bevezeti az ISO 13399 rendszert

Sandvik_Coromant_ISO_13399

Az ISO 13399 szabvány segítségével a forgácsolószerszámokra vonatkozó információk logikus és szabványosított formában közölhetők, más rendszerektől függetlenül.

A forgácsolószerszámokat és szerszámrendszereket gyártó Sandvik Coromant vállalat alkalmazni kezdte az ISO 13399 szabványt a forgácsolószerszámokra vonatkozó adatok ábrázolásának és cseréjének egyszerűsítése érdekében. Az ügyfelek előnyei között említhetők a szerszám információk kezelésével kapcsolatos költségek csökkenése, valamint a gyártási erőforrások pontosabb és hatékonyabb felhasználása. A továbbiakban például már nem lesz szükség a meglévő programok módosítására a Sandvik Coromant szerszámokra történő átállás esetén.

Új weboldal, új szabvány

Az ipari termékadatok számítógépes ábrázolását és cseréjét szabályozó ISO 13399 szabványt a Sandvik Coromant a stockholmi Királyi Műszaki Intézettel (Royal Institute of Technology), a francia Cetimmel (gépészmérnökök műszaki központja) és a fémforgácsolási ágazat egyéb szereplőivel közösen fejlesztette ki. Célja olyan mechanizmus biztosítása, amely más kötött rendszerektől függetlenül képes leírni a forgácsolószerszámokra vonatkozó termékadatokat. Ezzel nem csak a semleges fájlcserére nyílik lehetőség, hanem egyben lefekteti az alapokat termékadatbázisok létrehozásához és megosztásához, valamint a termékadatok archiválásához.

A mérnökök életének megkönnyítésére szolgáló ISO 13399 szabvány jellemzően olyan környezetben alkalmazható, ahol a cél a CAD, CAM, CAE, PDM/EDM és egyéb számítógépes technológiák közötti adatcsere egyszerűbbé tétele és optimalizálása.

Semleges formátum

Az ISO 13399 szabvány segítségével a forgácsolószerszámokra vonatkozó információk egy logikus és szabványosított módszeren keresztül, a szoftver által azonnal és könnyen feldolgozható nyelven közölhetők. Ennek eredményeképpen a Sandvik Coromant és a vállalat ügyfelei azonos definíción alapuló paramétereket használnak, ami fontos szempont a kommunikáció integritása céljából, és elengedhetetlen a hatékony elektronikus adatcseréhez.

Az ISO 13399 szabvány tehát azt jelenti, hogy a Sandvik Coromant vállalattól származó termékinformációk a teljes felhasználási folyamat során hatékonyan jelennek meg, ami állandó és minőségi információ-hozzáférést biztosít az ügyfelek részére.

További információ

A Sandvik Coromant honlapja.