2.000 Festo alkatrész makró EPLAN felhasználók számára

A Festo és az EPLAN közötti stratégiai partneri kapcsolat az elektromos és pneumatikus tervezés összekapcsolása céljából jött létre. A Festo által kifejezetten EPLAN felhasználók számára kifejlesztett, több mint 2.000 intelligens készülék makrót tartalmazó adatbázis nagyban hozzájárul a CPX terminál mechatronikai elterjedéséhez. Az EPLAN Platform felhasználói a CPX terminál segítségével egyszerűen és könnyen hozhatnak létre elektromos és pneumatikus kapcsolási rajzokat és a PLC áttekintéseket.

CPX-Terminal

Moduláris, sokoldalú és erőteljes: Mára már 2000 új készülék makró segíti a Festo CPX/MPA szelepszigetek gyors tervezését.

A több, mint 2000 alkatrész makrót tartalmazó új, exkluzív makrógyűjtemény összekapcsolja az elektromos és fluid tervezést. A készülékadatok hat nyelven kérhetőek le és olyan intelligens modul konfigurációkat foglalnak magukba, amelyek már saját elektromos és hidraulikus logikai kapcsolataikat, funkció sablonjaikat is tartalmazzák. A konfigurált Festo szelepsziget utolsó típus kódja a link, ami két azonosító kódot tartalmaz, egyet az elektromos és egyet a pneumatikus szakaszhoz. A tervező az azonosító kóddal kiválasztja az előre definiált készülék modulok közül a leginkább megfelelőt és elhelyezi az elektromos vagy hidraulikus műszaki dokumentációba. Mindez az EPLAN Electric P8 és az EPLAN Fluid felhasználói számára nagyban megkönnyíti a 2D áttekintő rajzok, elektromos és pneumatikus kapcsolási rajzok és PLC áttekintések egyszerű és gyors elkészítését. Az adatok ingyenesen tölthetőek le a Festo honlapjáról.

Sokoldalú bármely alkalmazási területre nézve

A Festo eszközök használatával elért irányított konfiguráció előnyeit az EPLAN logikai alapú dokumentációjával kombinálhatjuk. A különböző funkciók egyedi kombinációjának köszönhetően a szelepsziget konfigurációja pontosan illeszthető az alkalmazáshoz – ráadásul az alkalmazások széles köre garantált. Az elektromos Festo CPX terminál tökéletes eszköz  ehhez, mivel minden jelenlegi terepi bus szabvány és valamennyi ügyfél-specifikus installáció szabvány felé nyitott. A könnyű kezelhetőség előnye biztosított a felhasználók számára: a vezérlőszekrényből közvetlenül az üzembe, illetve az elektromos és pneumatikai hálózatba történő telepítéssel sok munkát takaríthatnak meg.

Ingyenes letöltés

A makrók, melyek  elérhetőek valamennyi CPX terminál (elektronos perifériák és terepi bus csomópontok), illetve néhány MPA szelepsziget tervezésére is, az alábbi funkciókat tartalmazzák és segítségükkel az a következő alkatrészlisták hozhatók létre:

  • Strukturális áttekintés egyedi modul csatornákkal és rendelési kóddal
  • Kapcsolási rajzok minden pólusú ábrázoláshoz, sorkapocsterv és PLC áttekintés
  • Vezérlőszekrény áttekintése típuskódokkal 1:1 méretarányban

Az adatok komplett adatbázis csomagként díjmentesen letölthetőek a www.festo.de/EPLAN oldalról, illetve 2D/3D-ben a Festo online termékkatalógusból. Ezen kívül az EPLAN Data Portálon keresztüli elérhetőség is folyamatban van.

CPX-Makro

EPLAN makrók áttekintése Festo CPX terminálhoz

Közös cél: az elégedett felhasználó

A Festo és az EPLAN több éve dolgoznak azon, hogy olyan megoldásokat fejlesszenek ki közös ügyfeleik számára, melyek megkönnyítik a tervezési folyamatokat. A Festo mechatronikai alkatrészei például egyszerűen tervezhetőek és dokumentálhatóak az EPLAN Fluid és a Festo termékkatalógus közötti közvetlen kapcsolatnak köszönhetően. Ezen túlmenően, a Festo Didactic üzletága évek óta foglalkozik az EPLAN Oktatási verziójának (EPLAN Education) terjesztésével oktatási és ipari alapítványi körökben.

forrás: MEPAX