Vienna-Tec 2012 a DMG standján

Vienna - Tec -- 2012 október 9Idén a DMG/Mori Seiki különbuszával látogattunk el a bécsi VIENNA-TEC 2012 kiállításra, ahol a vállalat kiállítóhelyén töltöttük el időnk nagy részét. Természetesen nem véletlenül, hiszen, ahogy korábbi cikkeinkben is írtuk, számos újdonsággal és már jól bevált megoldással készültek Ausztria legnagyobb ipari kiállítására. Nagy számban hoztak a rendezvényre csúcstechnológiájú gépeket, melyeket az egyik legnagyobb kiállítóhelyen mutattak be az érdeklődőknek, így “élesben” is láthatták a kilátogatók, mire képesek a berendezéseik.

A bemutatott, összesen tíz forgácsoló gép között komplett maró és esztergáló megmunkálási feladatokra, valamint szimultán 5-tengelyes pályák generálására képes forgácsológépeket is láthattunk, de megtalálható volt a DMG és Mori Seiki első közös fejlesztése, a MILTAP 700 kompakt megmunkálóközpont is.

Ahogy már a kiállítás meghívó cikkünkben is írtuk, külön cikkekben részletesen kitérünk az egyes gépek specifikációira. Az eszterga gépek közül bemutattuk a Sprint 50 – automata esztergát. A marógépek közül a DMU 105 monoBLOCK és a DMU 80 eVo szerepelt már oldalunkon. Az Ecoline sorozatból CTX 310 ecoline – CNC univerzális esztergagép és a DMU 50 ecoline – CNC univerzális marógép és a DMC 635 V ecoline – függőleges marási / univerzális marási feladatokra tervezett marógép volt látható. Az első közös fejlesztésükről is olvashattak már oldalunkon, a MILLTAP 700 kompakt gépről.

[youtube]NblREtSooGs[/youtube]

A kiállításon két magyar cég képviselőit is meglátogattuk. A Váradi-Metál Kft. -től Varga Sándornéval, a cég külöldi értékesítési menedzserével, a Meta-Vulk Kft.-től Csikós András ügyvezetővel találkoztunk, akik számottevő érdeklődésről számoltak be. Mint elmondták, elsősorban a külföldi partnerek felé nyitás motiválta őket a megjelenésre, mivel mind a két cég európai kapcsolatainak kiterjesztésére törekszik és ennek egy kiváló módja a nemzetközi vásárokon való megjelenés.

További információ

A DMG/Mori Seiki honlapja.