TRUMPF lézergépek az EuroBLECH 2012 kiállításon

2D lézer gépek a TRUMPF-tól

Bőséges választék a vásárlók számára: a TRUMPF a 2D lézer gépek választékát kínálja minden teljesítmény osztályban, beleértve fiber- és CO2 lézereket is.

Bármi is a követelmény, a TRUMPF rendelkezik a megfelelő géppel. Az EuroBLECH 2012 kiállításon a dél-németországi, ditzingeni gépészeti vállalat bemutatta az új és egyedi TruLaser 3030 fibert, mely lezárja a cég 2D lézer portfólióját. Bőséges a választék a vásárlók számára. A szilárdtestlézerek gyorsan és hatékonyan vágnak vékony fémlemezeket és lágyacélokat, valamint nemvas fémek is megmunkálhatók velük. Ezzel szemben a CO2 lézerek nagy teljesítményű, sokoldalú szerszámként alkalmasak korrózióálló acélokhoz, alumíniumhoz és lágyacélokhoz, minden lemezvastagságra. Ugyanakkor a TRUMPF által ajánlott remek választék nem korlátozódik csupán a lézer típusának megválasztására. A vásárlók kiválaszthatják az igényeiknek megfelelő teljesítményt is, mivel a TRUMPF mindkét lézert minden gépteljesítmény osztályban kínálja. Ez lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy megtalálják a megfelelő gépet minden munkára és így a lehető legjobb eredményt érjék el a legalacsonyabb darabonkénti költséggel.

A megfelelő szilárdtestlézer

TruLaser 3030 fiber

Az egyedi, új TruLaser 3030 fiber lezárja a TRUMPF 2D lézer portfólióját. Ideális olyan szerződéses gyártók számára, akik vékony fémlemezekre és lágyacélokra szakosodtak minden lemezvastagságban és csak egy gépre van kapacitásuk.

A TRUMPF új fiberlézer-egysége a TruLaser 3000-es sorozathoz tartozik, mint rugalmas, általános rendeltetésű gép. Három kilowattos lézer teljesítményével átvágja a lágyacélt akár 20 milliméter, a korrózióálló acélt és alumíniumot 15 milliméter és a vörös- és sárgarezet 6 milliméteres vastagságban. Továbbá a sokoldalú vágóegység minden lemezvastagságot megmunkál, vagyis Önnek nem kell lecserélnie a vágófejet. A TruLaser 3030 fiber ultra-biztonságos, a zárt géptest biztosítja, hogy semmilyen lézerfény ne szökjön ki. A munkaterület tisztán látható, köszönhetően a nagyméretű, hitelesített biztonsági ablakoknak. A gép egy ergonomikus, elforduló kezelőpanelről egyszerűen és átláthatóan működtethető. Ezek a tulajdonságok teszik ideálissá a gépet olyan szerződéses gyártók számára, akik vékony fémlemezekre és lágyacélokra szakosodtak bármilyen lemezvastagságban és akiknek termelési volumenét egyetlen gép kielégítheti.

A nagyobb kapacitású cégeknek érdemes befektetniük nagyobb termelékenységű, speciális egységekbe. Közel kétszeres tengely sebességekkel a TruLaser 5030 fiber körülbelül 15 százalékkal növeli a termelékenységet vékony fémlemezek esetében, ugyanakkora lézer teljesítménynél. A gép nagyobb, 5 kilowattos teljesítményű lézerrel is kapható. Ez alacsonyabb darabköltség elérését teszi lehetővé magas kihasználtsági arány mellett, leginkább alkalmassá téve sok vékony fémlemezt és nemvas fémet megmunkáló felhasználók számára. Még nagyobb termelékenységet nyújt a TruLaser 7000-es sorozat. Két vágófejjel és akár percenként 305 méteres tengely sebességekkel ezek a tömegtermelő gépek maximális vágási sebességet érnek el vékony fémlemezeken. A fenti két, nagy termelékenységű sorozattal szemben a TruLaser 1000-es sorozatnak az ár és a gépek egyszerű működtetése az előnye. Ideálisak olyan vásárlók számára, akik a lézervágás terén még nem sok tapasztalatot szereztek. Ugyanakkor szintén alkalmasak prototípusok építésére, vagy egy olcsó kiegészítő gépnek nemvas fémek vágásához. Prototípus készítésénél különösen jó ötlet egy lézer hálózat felállítása, melyben a 2D lézer gép és egy lézerhegesztő-állomás egészíti ki egymást.

A megfelelő CO2 gép

TruLaser 8000

Ez a túlméretes formátumhoz tervezett gép 16 méteres hosszig munkál meg lemezeket.

Ha korrózióálló acél és vastag fémlemez az elsődleges, akkor a CO2 lézerek a megfelelőbb eszközök. Alacsony beruházási költségeivel és egyszerű működtetésével a kompakt TruLaser 1030 az ideális belépő szintű modell. Másrészről a TruLaser 3000-es sorozat szabványos gépei rugalmasságot kínálnak. Könnyen kezelhetőek és nagy teljesítményűek, lehetővé téve minden szokásos anyagvastagság megmunkálását. A TruLaser 5000-es sorozat gépei nagy termelékenységű erőművek. Az akár 8 kilowattos lézer teljesítménnyel 50 milliméterig átvágják a rozsdamentes acélt és nagy előtoló sebességet és kiváló minőséget biztosítanak vastag lemezek esetén is.

A nagy termelékenységet igénylő különleges munkákhoz ne keressen tovább a TruLaser 7000-es sorozat CO2 gépeinél, amelyek újjáalakultak, hogy megfeleljenek az EuroBLECH 2012 kiállításon felmerülő követelményeknek. Erősségük például az elektrotechnikai acéllemez vágásban rejlik, mivel a CO2 lézerek megfelelőbbek a fiberlézerektől az ebből a különleges bevonatú lágymágneses anyagból készült vékony lemezek vágásához is. Emellett ezen sorozat gépei maximális termelékenységet érnek el a két vágófejjel. A TruLaser 8000 is megújult, amely mondhatni különleges helyet foglal el a TRUMPF 2D lézer portfóliójában. Túlméretes darabokhoz tervezett gépként 16 méteres hosszig munkál meg lemezeket.

A megfelelő megoldás

TruLaser 7000-es sorozat

Két vágófejjel és akár percenként 305 méteres tengely sebességekkel ezek a tömegtermelő gépek maximális termelékenységet érnek el.

Köszönhetően a széles portfóliónak és a CO2 és fiberlézerek minden gépteljesítmény osztályban elérhető kínálatának, a TRUMPF-hoz forduló vásárlók számukra éppen megfelelő megoldást fognak találni. Ahogy Reinhold Gross, a TRUMPF Werkzeugmaschinen GmbH + Co. KG értékesítési vezérigazgatója fogalmaz: „Segítünk vásárlóinknak az élvonalban maradni. Tesszük ezt úgy, hogy a termékek teljes skáláját kínáljuk nekik, majd elfogulatlan, tényszerű tanácsokat adunk.. Így mindig az alkalmazáshoz megfelelő gépet választhatják ki maguknak.” A megfelelő gép mellett a TRUMPF különféle automatizálási elemeket, valamint szoftvereket és szolgáltatásokat is kínál, olyan teljes, egylépéses megoldást nyújtva ezzel a vásárlóknak, amely tökéletesen megfelel az igényeiknek.

 

A TRUMPF-ról

A TRUMPF egy vezető technológiai világcég, fő területei a szerszámgépek, a lézertechnika, az elektronika és gyógyászati technológia piaca. A vállalat technológiájával készült termékek az ipar majdnem minden szektorában fellelhetők. A TRUMPF technológiai és piaci világelső a rugalmas fémlemez megmunkálásban használt szerszámgépek és az ipari lézerek terén is.

2011/12-ben a vállalat – amelynek körülbelül 9600 alkalmazottja van – 2,33 milliárd eurónyi eladást ért el. A körülbelül 60 leányvállalattal és ágazattal a TRUMPF Csoport Európa szinte összes országában képviselteti magát.

 

További információ

A TRUMPF lézertechnológiai oldala.