Renishaw PH20 a gyakorlatban

Korábban már írtunk a Renishaw legújabb 5 tengelyes tapintó rendszeréről a PH20-as mérőfejről. Az INDUSTRIAUTOMATION 2012 kiállításon Bali Endre, a Renishaw plc Magyarországi Képviseletének értékesítési vezetője egy gyakorlati példán keresztül szemléltette a mérőfej előnyeit.

A korábbi méréstechnikai megoldásokhoz képest a PH20 egyedülálló abban, hogy pusztán a fej forgatásával – a mérőgép tengelyeinek mozgatása nélkül – mérési pontokat képes felvenni. További előnye, hogy az új 5 tengelyes technológia most válik először elérhetővé hagyományos, kapcsoló típusú szenzorral felszerelt mérőgépet használók számára. Az 5 tengelyes mozgással, a fej helyzetbe állításának ideje drámaian csökken. Ennek a képességének köszönhetően – a hagyományos módszerrel összehasonlítva -, a mérőgép áteresztő képessége akár háromszorosára is növelhető.

Az egyedülálló közvetett kalibrációs eljárás során, a PH20 fej egyetlen műveletben meghatározott fejállás és tapintó helyzetben hajtja végre a kalibrációt, melyet követően bármely szöghelyzetben használható.

https://www.youtube.com/watch?v=IO04h8wkJ3A

A Renishaw új mérőgéphez vagy használt gép felújításához is ajánlja.

További információ:

A Renishaw plc angol nyelvű honlapján