Hannoveri útinapló – EuroBLECH 2012

EuroBLECH Hannover - 2012. október 23-27Idén a CNCMedia csapatával elutaztunk a hannoveri EuroBLECH 2012 kiállításra, hogy azoknak az olvasóinknak, akik nem tudtak kilátogatni az eseményre, első kézből mutathassuk be a lemeztechnológia újdonságait.

Az indulásunk október 23-án, kedd este 11 órára csúszott, és a 10 órás autó út végén, szerda reggelre érkeztünk a hannoveri vásár területére. Kissé fáradtan, de annál nagyobb érdeklődéssel vetettük be magunkat a forgatásba. Első meglepetésünk a látogatók nagy száma volt, s most a kiállítás után biztosan kijelenthetjük, hatalmas érdeklődés övezte az EuroBlech lemeztechnológiai kiállítást.

A kiállítói statisztikákból megtudtuk, hogy a németországi gyártók után a legtöbb kiállító Olaszországból érkezik, ezért első napunkat az olasz gyártóknak szántuk. Megérkezésünk és a regisztráció után első utunk a Salvagnini standjára vezetett, ahol Horváth Miklós project menedzser és Tommaso Bonuzzi, marketing igazgató mutatta be a cég úttörő fejlesztéseit.

A kiállítást hatalmas érdeklődés övezte

A kiállítást hatalmas érdeklődés övezte

A következő állomásunk a Costa Levigatricci, sorjázó gépeket gyártó cég standja volt, ahol Valter Antonello, területi vezető mutatta be a cég termékeit. Az interjúban az önállóan is használható (de cellába is illeszthető), 500 kg teherbírású és a munkadarab vastagsághoz állítható sorjázógépet filmeztük le. Az 50 éve piacon lévő, nagy méretú présgépeket gyártó Zani Presse standja következett, ahol Ennio Zaffaroni ügyvezető igazgatót termékeikről és a magyarországi jelenlétükről kérdeztük. A CNC gépektől egy kicsit kitekintve az excenteres mechanikus préseiről ismert Sangiacomo Presse standján zártuk az első nap forgatását.

Nap közben jutott idő természetesen a sajtótájékoztatók felkeresésére is, így megtudhattuk, miben jelent újdonságot a Schuler TwinServo technológiája, mely az öt éve bemutatott ServoDirekt meghajtás továbbfejlesztése. Megismerhettük a tároló rendszereket fejlesztő Remmert cég 99 tonna teherbírású lemeztábla tárolóját.

Szállásunk a közeli Hildesheim-ban volt, gyönyörű kisváros, hangulatos óvárossal. Igaz, hogy csak sötétedés után láttuk, de ha valaki Hannoverbe tervez utazni, és nem itt száll meg, mindenképpen érdemes legalább egy sétányi időt rászánnia.

A második napunk jórészt az Amada standján töltöttük. Volt is miért, hiszen a cég a kiállítás egyik legnagyobb standján mutatta be gépeit. Illyés Péter, a magyarországi képviselettől valamint Axel Willuhn volt a segítségünkre a technológiák bemutatása során.

Az új technológiák megismerése több ezer embert vonzott a kiállításra

Az új technológiák megismerése több ezer embert vonzott a kiállításra

A harmadik napon a Mazak standján forgattunk, Gaetano Lo Guzzo, európai lézertechnológiai igazgató adott interjút csapatunknak. Elmondta, hogy hamarosan Magyarországon is egyesítik a Mazak forgácsológépeinek és lézeres vágóberendezéseinek értékesítését.

Következett a Bihler standja, ahol Julian Greth mutatta be elképesztő produktivitású stancoló, hajlító préseiket.

Számunkra ezzel véget ért a kiállítás, amit utólag elégedetten tudtunk zárni, mivel rengeteg képet, videót és interjút készítettünk ottlétünk alatt. Ezeket a közeljövőben folyamatosan fogjuk Olvasóink számára bemutatni a cnc.hu-n.

A kiállításon sok újdonságot vonultattak fel a gyártók, de azt biztosan kijelenthetjük, hogy a lézeres vágástechnikában érdekelt gyártók jelenleg a fiber lézerekben látják a jövőt és senki sem akar lemaradni a technológia robbanásszerű terjedéséről. A legtöbb ilyen gyártó standján legalább egy ilyen gépet vagy a fiber lézerekhez kapcsolódó más terméket prezentáltak.

Végül pedig alább a kiállításról készített kedvcsináló videónk, így az itthon maradottak is átérezhetik a kiállítás hangulatát.

 

[nggallery id=92]
Megosztás
[
    ]