Gépbemutató és előadás, pörkölttel

Feminger Gábor, a Mazak magyarországi képviseletének vezetője

Feminger Gábor, a Mazak magyarországi képviseletének vezetője

2012. október 16-18. között a Mazak magyarországi képviseletének telephelyére, Sóskútra várták az érdeklődőket látványbográcsozással egybekötött bemutatóra.  A kilátogatók a gépbemutató alkalmával természetesen nem csak a kulináris élvezeteknek adózhattak. Feminger Gábor, a magyarországi képviselet vezetője előadásában bemutatta a Yamazaki Mazak lézertechnológiai fejlesztéseit, valamint az EuroBLECH-en bemutatott 3D FABRIGEAR lézeres vágó berendezést, valamint a japánban található lézertechnológiai gyárát, a Phoenix laboratóriumot. Mint elmondta, a gyár épülete teljes egészében a föld szintje alatt található, így lényegesen könnyebben megoldható az optikai elemek gyártásához és szereléséhez szükséges temperálás, biztosíthatók a tiszta tér technológia követelményei és a rezgés mentes környezet.

2012. 10. 16-18. Mazak gépbemutató és látványbográcsozásGémes Pál, a PannonCAD Kft. műszaki igazgatója, a MasterCAM előnyeit részletezte és rámutatott, miért ez a CAM szoftver a legelterjedtebben használt a világon. A Vertical Center Smart 530C három tengelyes marógépen is ezzel a szoftverrel készített megmunkálási program futott, így egyszerre volt látható a Mazak szerszámgép és a MasterCAM teljesítménye valamint kiderült, mire is képesek együtt alkalmazva.

A szerszámgyártók részéről a SECO, a Sandvik Coromant és a Walter képviseletében voltak jelen.

Az előadások végeztével  a gép- és forgácsolás bemutatók folyamatosan zajlottak, az érdeklődők kérdéseire a Mazak technikusai, mérnökei válaszoltak. Látható volt megmunkálás közben a már említett Vertical Center Smart 530C, QuickTurn Smart 200M, Integrex j-300 és az Integrex i300S, tehát mind hagyományos esztergálási és marási példákat, mind szimultán 5 tengelyes forgácsolást láthattak az érdeklődök.

További információ

Mazak a CNCMedia Tudástárában
YAMAZAKI MAZAK CENTRAL EUROPE s.r.o. Magyarországi Fióktelepének honlapja