eVision fiber lézer az EAGLE Ltd-től

Az EAGLE Ltd a legfejlettebb fiber lézer technológiával felszerelt lézervágó rendszerek gyártására szakosodott. Céljuk, hogy a vásárlók igényeit mindig a legfrissebb technológiákkal ellátott, megbízható gépekkel tudják kiszolgálni. Szerszámgépeikben csak minőségi alkatrészeket használnak fel, ehhez pedig a szakma legjobbjaival építettek ki partneri kapcsolatokat.

Az idei EuroBLECH-en is kiállító EAGLE Ltd zászlóshajója jelenleg az eVision lézervágó sorozat, amely öt különböző specifikációjú modellt tartalmaz, hogy mindenki megtalálhassa a számára leginkább megfelelőt. Az egyes modellek 1 kW és 4 kW közötti teljesítménnyel rendelkeznek.

EAGLE eVision lézervágó

EAGLE eVision lézervágó

Az eVision lézervágó rendszerek lelkét jelentő Ytterbium Fiber Laser YSL lézerforrások beszállítója a világhírű IPG. Ez a fiber lézerforrás olyan letisztult szerkezeti felépítéssel rendelkezik, amelyből minden elhasználódó alkatrészt eltávolítottak. Ennek köszönhetően a rendszer karbantartási igénye minimális, ami jelentősen csökkenti az üzemeltetési költséget. A kibocsátott lézernyaláb hullámhossza 1.070 nm, ami kiemelkedően magas vágási sebességet biztosít, főleg vékony lemezek esetén. A vágások nitrogénes környezetben, még alacsony teljesítmény mellett is sima, oxidmentes éleket eredményeznek. Az eVision lézervágókkal az alapanyagok széles skálája dolgozható fel, ideértve a rozsdamentes acélt, az alumíniumot, a sárgarezet és a vörösrezet is.

A lézerforrástól a lézernyaláb optikai kábeleken keresztül jut el a vágófejig. Ez a megoldás minimalizálja a lézerfény teljesítményének csökkenését és ráadásul kopó alkatrészt sem tartalmaz. A vágások minden esetben azonos vágófejjel történnek, mivel az egyes eVision modellek vágófejei úgy lettek megtervezve, hogy azok a meghatározott teljesítményen a teljes lemezvastagság tartományt képesek legyenek feldolgozni.

Vágófej közelről

Vágófej közelről

Az eVision lézervágó rendszerek palettacserélője is páratlan hatékonysággal bír. A 3 x 1,5 m alapterülettel rendelkező modell palettacserélési ideje kevesebb mint 6 másodperc, de ez az érték még a legnagyobb, 6 x 2 m munkaterületű modellnél se több mint 14 másodperc. A hidraulikus rendszerek eltávolításával és az alkatrészek darabszámának csökkentésével egy olyan palettacserélőt sikerült megalkotni, ami megbízható módon szorítja minimumra a nem megmunkálással töltött ciklusok idejét.

Az eVision lézervágók minden tengelye lineáris hajtással rendelkezik, melyek a rendszer teljes élettartama során garantálják az optimális üzemelési paramétereket. A hajtás nem tartalmaz kopó alkatrészt, így karbantartást sem igényel. Az egyes tengelyek mentén elérhető maximális sebesség 200 m/perc.

Az EAGLE Ltd lézervágói mellett automatizálási megoldások széles skálájával is rendelkezik, melyek igény szerint integrálhatók az egyes modellekbe.

További információ

Az eVision lézervágó rendszerek részletes paraméterei megtalálhatók a gyártó hivatalos oldalán.

Megosztás
[
    ]