EuroBLECH 2012: Elégedett kiállítók

EuroBLECH HannoverA hannoveri kiállítótérben lezajlott, öt sikeres nap után a 22. Nemzetközi Lemeztechnológiai Kiállítás, az EuroBLECH 2012. október 27-én zárta kapuit. A vásár 84000 négyzetméterén, 39 országból érkező 1520 kiállító innovatív, felső kategóriás termékei a teljes lemezipari technológiai termelési láncot lefedték. A világ minden tájáról érkező, 60500 látogató megegyezik az előző kiállítás látogatói számával, a kiállítók száma ellenben 5%-kal, a lefoglalt terület 7%-kal nőtt.

A látogatókról készült első elemzések szerint jelentősen nőtt a szakmailag képzett érdeklődök száma a korábbi évekhez képest. A látogatók mintegy 75%-a az iparból érkezett valamint 20%-kal nőtt az 500 főnél több alkalmazottat foglalkoztató vállalatoktól érkezők száma is. Újfent több látogató a cégek felső vezetéséből került ki, a résztvevők 40%-a ugyanakkor egyértelműen vásárlási szándékkal érkezett.

EuroBLECH Hannover„Az első kiállítói elemzések azt mutatják, hogy a kiállító vállaltok elégedettek az idei EuroBLECH eredményével, azon túl, hogy a gazdasági helyzet továbbra is bizonytalan. Ugyanakkor, a német kiállítók az üzleti klímát kedvezőbbnek ítélték meg, mint a Németországon kívülről érkezők.” mondta Nicola Hamann, az EuroBLECH kiállítás igazgatója, a rendező Mack Brooks Exhibitions nevében.

A felmérések azt mutatják, hogy az EuroBLECH-en kiállítók fő motivációi az új piacok és új vásárlók szerzése, valamint új termékeik bemutatása, ezt a célt a vállalatok el is érték. A jelenleg uralkodó gazdasági háttér ellenére különösen pozitívan értékelték részvételüket. Az EuroBLECH 2012 kiváló értékét a kiállítók és a látogatók adták, különösen a vásáron bemutatott nagy számú fejlesztéssel és a kiállítás nemzetközi jellegével.

A kiállítók közel fele (48%), a látogatóknak 36%-a Németországon kívülről érkezett az EuroBLECH-re. A legfontosabb kiállító országok Németország után Olaszország, Törökország, Kína, Hollandia, Svájc, Ausztria, Franciaország és az Egyesült Államok voltak. A nem német látogatók főként Ausztriából, Hollandiából, Svédországból, Svájcból, Nagy Britanniából, Olaszországból, Dániából, Csehországból, Lengyelországból és Indiából érkeztek.

EuroBLECH Hannover

A kiállítók mintegy 70%-a jelezte, hogy a következő, EuroBLECH 2014 kiállításon is részt kíván venni, mely 2014. október 21-25. között kerül megrendezésre a hannoveri vásártéren.

Jövőre a Mack Brooks Exhibitions a feltörekvő piacokon szervez a lemeztechnológia témájának szentelt kiállításokat. A BLECH Russia 2013. március 12-14. között Szentpéterváron, a BLECH India 2013. április 17-20. között Mumbai-ban, a BLECH China 2013. május 14-16. között Suzhou-ban kerül megrendezésre.