Elérhető az AICON BendingStudio

Az EuroBLECH 2012-vel egybekötve tette elérhetővé az AICON új szoftver platformját, a BendingStudio-t. Az iparban számos lépésre van szükség ahhoz, hogy egy műszaki rajzból kész termék legyen, és ezek mindegyike más típusú adatot igényel. Az új BendingStudio ezt az adathalmazt hivatott egyetlen szoftveres környezetben összefogni, kezdve a hajlított alkatrészek tervezési fázisától, a gyártástervezésen és a gyártáson át, egészen a kész alkatrészek ellenőrzéséig. A platform első bemutatkozására még a Tube 2012 szakvásáron került sor, ám azóta a fejlesztők további két kulcsfontosságú funkcióval bővítették a szoftver képességeit.

AICON BendingStudio

AICON BendingStudio

Az egyik ilyen funkció biztosítja a korábban már oldalunkon is bemutatott TubeInspect optikai mérőrendszerrel való kapcsolatot. A BendingStudio segítségével a felhasználók nagyobb szabadságot kapnak a mérések konfigurálása során, és lehetőségük nyílik a minőségbiztosítás szempontjából fontos geometriai pontok definiálására, így a folyamat során csak ezek kerülnek lemérésre. Ezek a pontok valamilyen meghatározott tűréssel kerülnek rögzítésre a cső geometriája mentén, így a legyártott alkatrészek gyorsan és egyszerűen összevethetők a kiindulási tervekkel. A mérés során pontokon kívül természetesen definiálhatók távolságok és akár szögek is.

A második hozzáadott funkcióval a nagy átmérőjű csövek pontos visszamérése valósítható meg. Ilyen alkatrészekre főként hajók vagy üzemek építése során mutatkozik nagy igény. Ezekben az esetekben a BendingStudio lehetőséget biztosít olyan külső szenzorok csatlakoztatására, mint például a mozgatható CMM MoveInspect HR, amivel már a nagyméretű csövek is hatékonyan ellenőrizhetők.

A BendingStudio számos további kiegészítő funkciója áll még aktív fejlesztés alatt. Ezeket a készítők folyamatosan fogják majd beépíteni a szoftverbe a jövő során.

Jelenleg a BendingStudio három konfigurációban érhető el: az AICON TubeInspect mellett, a mozgatható CMM MoveInspect HR mellett, vagy különálló szoftverként. Utóbbi esetben külső rendszerek adatainak egy szoftverben történő feldolgozását teszi lehetővé a felhasználó számára. A BendingStudio moduláris szerkezete tükröződik az árazásában is, így a vevőnek csak azokért a funkciókért kell fizetnie, amiket valóban fel is tud használni a munkája során.

forrás és kép: AICON

További információ

A BendingStudio részletes leírása elérhető a gyártó honlapján.

A BendingStudio bemutató videója.