Az OMAX vízsugaras vágógépei az EuroBLECH 2012 kiállításon

Az abrazív vízsugaras technológiák teljes körű megoldásainak vezető szolgáltatójaként az OMAX Corporation az EuroBLECH 2012 kiállítás 12-es csarnokának B05 standján mutatta be OMAX és MAXIEM® gépeinek és tartozékainak nagy sebességű, nagy precizitású vágási teljesítményét. Szintén itt debütált az európai piacon a vállalat új Intelli-VISOR™ Rendszerfelügyeleti Csomagja.

Az EuroBLECH látogatói élőben láthatták a 36 kW-os (50 LE) EnduroMAX® szivattyúval, Rotary Axis forgófejjel és Tilt-A-Jet® fúvókával felszerelt prémium kategóriás OMAX 60120 JetMachining® Központ, valamint a 30 kW-os (40 LE) direkt hajtású szivattyúval és A-Jet® tartozékkal felszerelt, sokoldalú MAXIEM 1515 JetCutting Központ vágási bemutatóit. A stand látogatói azt is megfigyelhették, hogyan tartja helyén a vállalat Anyag és Munkadarab Befogó Készlete (Material Work Holding Kit) az alkatrészeket, ezzel biztosítva a munkadarabok pontos vágását.

Az OMAX 60120-on mutatták be a vállalat új Intelli-VISOR Rendszerfelügyeleti Csomagját, mely lehetővé teszi, hogy a felhasználók a megmunkálási folyamat minden elemét felügyelni tudják, a szivattyú nyomástól kezdve az abrazív hatásokig. Ezzel az új rendszerrel az OMAX vásárlói még nagyobb termelékenységet érhetnek el.

A prémium kategóriás OMAX és a költséghatékony MAXIEM sorozatok változatos kínálatával az OMAX a piac legszélesebb vágóasztal méret-, szivattyú, tartozék, szoftver és támogatás választékát nyújtja. Továbbá a vállalat abrazív vízsugaras technológiája a hagyományos megmunkálási folyamatok mellett rugalmas és előnyös alternatívát kínál  számos iparág és különböző üzemméretek számára. Az OMAX és MAXIEM gépek pontosan és gyorsan vágnak sokféle anyagot, a fejlett kompozitoktól és egzotikus ötvözetektől a hagyományos fémeken át a gumiig és üvegig.

OMAX 60120 és MAXIEM 1515

OMAX 60120 vágási bemutató

Az OMAX 60120 egy híd típusú abrazív sugaras gép, 3,7 méter x 2 méteres (12 láb x 6 láb 5 hüvelyk) vágóasztal mérettel és 3,2 méter x 1,6 méteres (10 láb 6 hüvelyk x 5 láb 2 hüvelyk) X-Y irányú vágóúttal. A gép 36 kW-os (50 LE) EnduroMAX szivattyúja kétszeres élettartamot biztosít és hozzájárul a gyorsabb munkadarab megmunkáláshoz, az alacsonyabb működési költségekhez és a könnyebb karbantartáshoz. A 60120 a vállalat intuitív Intelli-MAX® Szoftvercsomagját használja, amely hüvelykenként több mint 2000 pontból számítja ki a szerszámpálya sebességének pontosságát, lehetővé téve az abrazív sugár mozgásának teljes irányítását és a pontos, gyors megmunkálást. A Rotary Axis fej a Tilt-A-Jet fúvókával párosítva lehetővé teszi a 60120 számára az XYZ pályák mentén történő vágást, összetett 3D-s munkadarabokat létrehozva gyakorlatilag nulla kúpossággal.

 

MAXIEM 1515 vágási bemutató

A sokoldalú és kompakt MAXIEM 1515 abrazív vízsugaras gép kitűnő ár/teljesítmény arányt kínál. A 1515 jelű gép 2,3 méter x 1,8 méteres (7 láb 8 hüvelyk x 5 láb 9 hüvelyk) vágóasztal mérettel és terjedelmes, 1,6 méter x 1,6 méteres (5 láb 2 hüvelyk x 5 láb 2 hüvelyk) X-Y irányú vágóúttal rendelkezik. A 30 kW-os (40 LE) direkt hajtású szivattyú a bemenő elektromos teljesítmény több mint 90 százalékát a vágó fúvókához szállítja, nagyobb vágási sebességet lehetővé téve, mint az ugyanekkora motorral és energiafogyasztással rendelkező egyéb szivattyúk. A 1515 a vállalat Intelli-MAX® Szoftvercsomagját használja, amely hüvelykenként több mint 1000 pontból számítja ki a szerszámpálya sebességének pontosságát. A szoftveresen vezérelt, többtengelyes A-Jet tartozék lehetővé teszi a 1515 számára az éles szögben, a vertikálistól legfeljebb 60 fokkal eltérő vágást.

 

Az OMAX-ról

Az OMAX® Corporation a központjában, a Washington állambeli Kentben a világ legfejlettebb abrazív vízsugaras technológiáit tervezi és gyártja változatos vágóasztal méretekkel és árakkal. Páratlan támogatással és a vállalat intuitív vezérlő szoftvereivel az OMAX JetMachining® Központok és a MAXIEM® JetCutting Központok megfizethető teljesítményt nyújtanak az iparágak folyamatosan bővülő skálája számára. Az OMAX termékekkel és tartozékokkal kapcsolatban további információkkal szolgál Önnek Sandra McLain a 253-872-2300 telefonszámon, vagy látogasson el a www.omax.com weboldalra.

forrás és kép: OMAX

További információ:

Az Omax hivatalos magyarországi forgalmazója a Gordiusz Alfa.

Megosztás
[
    ]