Amada HG élhajlító-család az EuroBLECH 2012 kiállításon

Az Amada újonnan bemutatott HG élhajlító-család széles körben nyújt megoldást a hajlítási elvárásokara. A sorozat szerszámgépei 500 és 2.200 kN közötti nyomóerőt, valamint 1.400 és 4.280 mm közötti hajlítási hosszt kínálnak. Modern funkcióik és szervohidraulikus, hibrid hajtásuk pedig kifejezetten költséghatékonnyá teszi működtetésüket.

Az EuroBLECH-en bemutatott Amada HG élhajlítók legfontosabb jellemzője a kiemelkedően magas termelékenység, amely nem csak a nagy munkasebességnek köszönhető, hanem azoknak a különböző funkcióknak is, melyek biztosítják a folyamatos, extrém pontosságot. A szerszámgépek egy olyan precíziós hajtásrendszerrel vannak felszerelve, amely garantálja a hajlítási szögek csúcsminőségű pontosságát és a precíz, egyenletes hajlítást a teljes hajlítási hossz mentén.

Automatikus vastagság érzékelés

Az Amada HG élhajlító gépek rendelkeznek az úgynevezett TDS (Thickness Detection System) technológiával is. Ez a rendszer folyamatosan méri a lemezek vastagságát, és ha valamilyen eltérést állapít meg az előre megadott adatokhoz képest, akkor automatikusan állít a hajlítási folyamat paraméterein, hogy biztosítsa az állandó, pontos hajlítási szögeket.

Amada HG élhajlító

Amada HG élhajlító

A HG család szerszámgépeihez két, eltérő elven működő mérőrendszer közül lehet választani. Az egyik egy kontakt szenzor, melynél egy tapintó fej méri a hajlítási szögeket, és ez alapján automatikusan végrehajtja az esetlegesen szükséges korrekciókat. A második lehetőség egy optikai elven működő rendszer, amely érintésmentes lézer szenzorokat használ. Az alkatrészek minőségi ellenőrzése mindkét esetben a hajlítási folyamat közben történik meg, így a szükséges korrekciók egyből végrehajthatók és a megmunkálás után már nincs szükség további mérésekre. Ezzel egyrészt megelőzhető a selejtek gyártása növekszik a teljes gyártási folyamat gazdasági hatékonysága is az utólagos mérési ciklusok megspórolásával.

Az Amada HG élhajítóinak szervohidraulikus hibrid hajtása egy másik olyan tényező, ami jelentősen hozzájárul a szerszámgépek gazdasági hatékonyságának növeléséhez. Ez a rendszer kevesebb olajat használ, mint egy tisztán hidraulikus megoldás, és a karbantartási igénye is alacsonyabb. További előnyként még meg kell említeni az igazán sima, zajmentes üzemet is.

Programozási felület

Új Amada AMNC vezérlő osztott programozási felülettel

A HG család minden élhajlítója igény szerint felszerelhető az ATC automatikus szerszámcserélő rendszerrel is, ami nagymértékben csökkenti az emberi beavatkozás mennyiségét. Az ATC-vel egybeépített HG élhajlítók teljes mértékben képesek kielégíteni a mai, egyre kisebb sorozat-méretekkel dolgozó lemezipar igényeit.

További informáciró

A HG élhajlító-család részletes leírása a gyártó honlapján.
Az Amada gépek magyarországi forgalmazója az EPL-Tech Kft.

Megosztás
[
    ]