Amada FLCP-2515 fiber stanc-lézer központ

Az új FLCP-2515 AJ képében az Amada sikeresen kifejlesztett egy olyan kombi gépet, ami hatékonyan ötvözi a lézeres vágás és a stancolás technológiáját. Ebben a gépben is az Amada saját fejlesztésű AJ fiber lézere kapott helyet, amely maximálisan 2 kW-os teljesítmény leadására képes. Ennek a lézernek a használatával az Amada tökéletes összhangot tudott kialakítani a gép, a vezérlő és a rezonátor között.

FLCP-2515 AJ stanc-lézer központ

FLCP-2515 AJ stanc-lézer központ

A fiber lézer technológia alkalmazása azt jelenti, hogy ezzel a géppel nagyobb vágási sebességek és alacsonyabb energia felhasználás érhető el, ami a költségek jelentős csökkenését eredményezi a hagyományos technológiákkal összehasonlítva. Jelenleg már az olyan nehezen megmunkálható anyagok is feldolgozhatók, mint a vörösréz vagy a sárgaréz. A lemezek lézeres megmunkálása teljesen automatikusan történik. A beépített érintésmentes szenzorok folyamatosan ellenőrzik a lézer fókuszáltságát, így ezeknek köszönhetően a vágás minősége és megbízhatósága folyamatosan garantált.

Az FLCP-2515 AJ hosszú időtartamú, megszakítás nélküli üzemre is képes, és csak minimális felügyeletet igényel. A szervo hajtású, többfunkciós revolver 46 férőhellyel rendelkezik, melyek közül 4 darab forgatható és 4 darab menetelő fej befogadására is képes. A revolverek gyors szerszámcserélési idővel rendelkeznek, és nagy kapacitásuk rugalmas gyártást tesz lehetővé. A revolver körüli emelhető kefés asztal csökkenti a karcolódást, kiküszöböli az utómunka szükségességét, és biztosítja a munkadarab problémamentes mozgatását.

FLCP-2515 AJ stanc-lézer központ

FLCP-2515 AJ stanc-lézer központ

Az Amada FLCP-2515 AJ további nagy előnye, hogy számos olyan automatizálási megoldást is támogat, mint például a különféle táblalemez betöltő és alkatrész kiszedő rendszerek.

Összefoglalva, ez a kombi szerszámgép a rövidebb gyártási időknek és az alacsonyabb energia- és gázfelhasználásnak köszönhetően sokkal alacsonyabb egy alkatrészre jutó költséggel képes üzemelni, így nagyobb gazdasági hatékonyságot biztosít a felhasználók számára.

forrás és kép: Amada

További információ

Az FLCP-2515 AJ részletes leírása a gyártó honlapján.
Az Amada gépek magyarországi forgalmazója az EPL-Tech Kft.

Megosztás
[
    ]