Amada automatikus szerszámcserélő a HG élhajlítókhoz

A lemezalkatrészek gyártásával foglalkozó üzemek megrendelései manapság egyre kisebb sorozatokat és egyre több különböző alkatrészt tartalmaznak. Ennek a kihívásnak a megoldása az Amada számára az ügyfelek meghallgatásával kezdődött. A visszajelzések alátámasztották, hogy a mai gyártási igények miatt a folyamatok során az aktív hajlítással eltöltött idő, adott esetben akár 50%-nál is kisebb lehet. A gépek beállításával töltött idő tehát nagyon nagy részarányra emelkedett. Ennek a problémának a megoldására fejlesztette ki az Amada az ATC automatikus szerszámcserélőt, melyet az EuroBLECH 2012 kiállításon egy HG-1003 élhajlítóval egybeépítve lehetett megtekinteni. Ezzel a párosítással akár tíznél kisebb darabszámú sorozat esetén is gazdaságosan lehet dolgozni.

Amada HG-1003 ATC

Amada HG-1003 ATC

Az ATC automatikus szerszámcserélő az Amada egyedülálló fejlesztése, ami úttörő lépésnek számít a nemzetközi piacon. Mindazonáltal a vállalatnak már sok éves tapasztalata van ezzel a technológiával, köszönhetően az ASTRO hajlítócellák automatikus szerszámcserélő rendszereinek, amelyek széles körben bizonyítottak. A kiállításon is bemutatott Amada HG-1003 ATC élhajlító főként olyan gyártóknak jelenthet ideális megoldást, akiknek sok kis számú sorozatot, vagy kifejezetten prototípusokat és mintákat kell gyártania. Ezenfelül természetesen egy ATC automatikus szerszámcserélővel ellátott élhajlító bármilyen már meglévő gyártósor megfelelő kiegészítője lehet, és számos új lehetőséget nyithat meg a felhasználó előtt.

Közeli kép az automatikusan pozicionált szerszámokról

Közeli kép az automatikusan pozicionált szerszámokról

Az ATC automatikus szerszámcserélő kiemelkedő rugalmassága nagy szerszámtárral is párosul. A rendszer 18 férőhelyet biztosít matricák, és 15 férőhelyet bélyegek számára. Minden férőhely akár 800 mm hosszú szekcionált szerszám befogadására is alkalmas.

 

Megosztás
[
    ]